رئیس بخش عملیاتی کمیته بین المللی صلیب سرخ، زمستان پیشرو در افغانستان را دشوار پیشبینی می کند و می گوید که شمار نیازمندان در اینکشور افزایش خواهد یافت.
مارتین شویپ در نخستین سفرش به افغانستان پس از حاکمیت دو باره طالبان دوشنبه شب (۲۹ عقرب) به خبرگزاری اسوشتید پریس گفته که زمان دشوار در راه است:
" طوری که می بینیم، شمار بیشتر افغان ها، لوازم شانرا به فروش می رسانند تا بتوانند وسایل گرم کننده بخرند. در عین حال آنها با افزایش نرخ مواد غذایی و نیازمندی های اصلی روبرو اند."
دومین زمستان تحت حاکمیت طالبان در افغانستان در حالی در راه است که میلیون ها افغان با تهدید گرسنگی روبرو اند.
افغانستان که در گذشته بیشتر متکی به کمک های بین المللی بوده، اکنون با چندین چالش روبرو شده. تحریم های جهانی، منجمد شدن دارایی هایش در امریکا، بیرون شدن از سیستم بانکی بین المللی و قطع بخش بزرگ کمک ها.
مردم در جریان ۱۵ ماه گذشته از نبود غذا و امکانات زنده گی همواره شکایت می کنند.
ذکیه ۳۸ ساله سرپرست خانوادۀ است که پنج فرزند چهار تا ده ساله دارد.
"هیچ چیز نداریم و تا حال هیچ چیزنخریده ام. نه زغال گرفتیم و نه آرد گرفتیم. مشکلات زندگی ام بسیار زیاد است. دو هزار کرایه خانه می پردازم و پول برق را تحویل می کنم، شوهرم معتاد به مواد مخدر است پیش ما نمی باشد. خودم هم خانم خانه هستم و هم مرد بیرون هستم هیچ کاری کرده نمی توانم."
برنامه غذایی جهان سازمان ملل برای ذخیره کردن و توزیع مواد غذایی در زمستان پیشرو، به ۱.۴ میلیارد دالر نیاز دارد.
مارتین شویپ رئیس بخش عملیاتی کمیته بین المللی صلیب سرخ گفته که در آستانۀ زمستان، نیاز ها برای افغانستان، که در حال حاضر نیمی از جمعیت آن با مشکل بشری روبرو اند، بیشتر شده است.
او افزود که کمک های کمیته بین المللی صلیب سرخ در بخش های مختلف در افغانستان ادامه خواهد یافت.
" کمیته بین المللی صلیب اطمینان حاصل کرده که سیستم صحی افغانستان فعال بماند و یک شفاخانه را هم ایجاد کرده. برنامۀ از سوی ما به اجرا گذاشته شده تا معاش ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن از کارمندان صحی، به شمول داکتران، نرس ها و پرسونل شفاخانه ها پرداخته شود."
شویپ در بخش دیگر گفته که کمیته بین المللی صلیب سرخ، بیشتر به زندانیان در افغانستان، مواد غذایی فراهم می کند اما او به صورت فوری در مورد شمار این زندانیان آمار ارائه نکرده است.
برنامه غذایی جهان، شمار کسانی را که در افغانستان با کمبود مواد غذایی رو به رو اند، نزدیک به ۱۹ میلیون تن تخمین می کند و می گوید که ۶ میلیون تن از آنها با درجه اضطراری امنیت غذایی روبرو اند.
این برنامه ده روز پیش گفت که در نظر دارد تا ۱۰۰ هزار تُن مواد غذایی را به هدف انتقال ماهانه برای حدود ۱۵ میلیون تن از افغان های نیازمند ذخیره کند. به گفتۀ WFP برای ذخیره کردن و توزیع مواد غذایی در زمستان پیشرو، به ۱.۴ میلیارد دالر نیاز دارد.
مقام های این سازمان تائید کرده اند که بخشی از این کمک را دریافت کرده اند و خواهان کمک های بیشتر مالی از سوی تمویل کننده ها اند.