لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۵ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۱۹

کنفرانس بین‌المللی اندونیزیا: مکاتب دختران افغان باز و مذاکرات بین‌الافغانی آغاز شود


اشتراک کننده‌های نشست مشترک اندونیزیا و قطر در "بالی"
اشتراک کننده‌های نشست مشترک اندونیزیا و قطر در "بالی"

بار دیگر در یک نشست جهانی از طالبان خواسته شد که محدودیت‌های وضع شده بر زنان و دختران افغان را بردارند.

در نشست جهانی روز پنج‌شنبه «۱۷ قوس ۱۴۰۱» که به رهبری مشترک اندونیزیا و قطر در "بالی" برگزار شده بود، بر باز شدن هرچه زودتر مکاتب و آغاز گفت‌وگو میان افغان‌ها تأکید صورت گرفته و گفته شده که برای صلح و ثبات در افغانستان باید گفت‌وگو‌های بین‌الافغانی آغاز شود.

در اعلامیه‌ای این نشست که وزارت خارجهٔ اندونیزیا ناوقت روز پنج‌شنبه منتشر کرده، نقش زنان در عرصهٔ صلح و ثبات افغانستان کلیدی خوانده شده‌است.

اعلامیه افزوده است، با سهم مساوی، کامل و معنی‌دار زنان، افغانستان می‌تواند به ظرفیت کامل برسد.

در این نشست که نماینده‌گان نزدیک به ۲۰ کشور جهان به شمول امریکا، نیوزیلند، ناروی، امارات متحدهٔ عربی و پاکستان اشتراک کرده بودند، این را پذیرفته اند که در حال حاضر زنان و دختران افغان در بخش آموزش، خدمات صحی، سفر و فرصت‌های کاری با چالش روبه‌رو اند.

اشتراک کننده‌گان این نشست می‌گویند، محدودیت‌های وضع شده بر زنان و دختران افغان، آن‌ها را متأثر کرده‌است.

کشورهای اشتراک کننده در این نشست که زیر نام "آموزش دختران و زنان افغان" برگزار شده بود، از طالبان خواسته اند که برعلاوهٔ بهبود زنده‌گی و حق آموزش دختران و زنان افغان، در بخش تأمین حقوق اساسی آنان گام‌های مهمی را بردارند.

همچنان باید در زمینهٔ گسترش فرصت‌های کاری و دسترسی به آن گام‌های جدی و مؤثر برداشته شود.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در مورد خواسته‌های این نشست به رادیو آزادی گفت: "خواست‌های آن‌ها با اوضاع کنونی افغانستان قابل تطبیق نیست، مثلاً آن‌ها در مورد دیالوگ گفتند، ما این‌جا دیالوگ داریم، اما نه آن‌گونه که آن‌ها پیشنهاد می‌کنند، بلکه به گونه‌ای که ما و افغان‌ها آن را حس می‌کنیم، در بخش حل مشکلات برخی موردها نیز مصروف هستیم."

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

پس از رسیدن دوبارهٔ طالبان به قدرت، آن‌ها دروازه‌های مکاتب را به روی دختران بالاتر از صنف ششم بستند، به جز از وزارت صحت و معارف زنان را از کار کردن در تمام ادارات دولتی منع کردند، حجاب را بر زنان و دختران اجباری کردند، بر سفر زنان بدون محرم محدودیت وضع کردند، از مشارکت سیاسی و اجتماعی آن‌ها را محروم کردند، رفتن زنان را به حمام‌های زنانه و پارک‌های تفریحی و ورزشگاه‌های سربسته منع کردند.

رویکرد‌هایی که واکنش‌های زیادی را در داخل و بیرون از افغانستان برانگیخته، اما طالبان باز هم از تصامیم‌شان عقب‌نشینی نکردند.

در مورد وضعیت زنان و دختران افغان در نشست آموزش زنان و دختران در حالی بحث صورت می‌گیرد که کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین (یو ان اچ سی آر)، در مورد وضعیت کنونی زنان و دختران افغان شدیداً ابراز نگرانی کرده‌است.

بخش استرالیایی این اداره روز جمعه در صفحهٔ تویترش نوشته است، به شمول محدودیت‌ها بر سفر زنان در افغانستان، عدم دسترسی به آموزش و کار آن‌ها را با مشکلات جدی مواجه کرده، آن‌چه که به قول «یو ان اچ سی آر» امنیت و رفاه زنان و دختران افغان را متأثر می‌کند.

مرتبط

XS
SM
MD
LG