لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۸ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۴۹

واکنش‌ها به اعدام علنی در افغانستان؛ ریچارد بنیت: این عمل طالبان غیر انسانی و ظالمانه است


تصویر آرشیف : تعدادی از افراد طالبان
تصویر آرشیف : تعدادی از افراد طالبان

واکنش های جهانی به اعدام علنی مردی به نام تاج میر در ولایت فراه، ادامه دارد و کشور ها و نهاد های مختلف گفته اند که اجرای چنین احکام خیلی آزار دهنده و غیر قابل پذیرش است.

کرین دیکر شارژدافیر سفارت اایالات متحده برای افغانستان گفته که اعدام علنی در برابر صد ها تن در فراه باید نکوهش شود.

او در پیامی در تویتر به روز پنجشنبه (۸ دسمبر) همچنان افزود که مجازات مسایل جنایی هم مانند رقابت های ورزشی در برابر چشمان مردم، اهانت به کرامت و حقوق بشری تمامی افغان ها است.

کرن دیکر شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان
کرن دیکر شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان

از سوی دیگر ریچارد بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشری افغانستان به روز پنجشنبه در تویتر گفت که اعدام علنی در فراه که در آن شماری از مقام های ارشد طالبان اشتراک کردند، تخطی از حقوق زنده گی، برخورد یا مجازات ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز است.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد هم اعدام علنی در ولایت فراه در غرب افغانستان را نکوهش کرده و گفته است که این اقدام مغایر و در مخالف با قوانین بین المللی مدنی و حقوق سیاسی است.

بریتانیا مخالف اجرای حکم اعدام تحت هر گونه شرایط است.​
شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان: بریتانیا مخالف اجرای حکم اعدام تحت هر گونه شرایط است.

پیش از این هم نهاد های حقوق بشری و اداره های سازمان ملل متحد از مقام های طالبان خواسته بودند که در افغانستان باید تمامی ماده های حقوق بشری به صورت کامل رعایت شود زیرا افغانستان اعلامیه جهانی حقوق بشر را امضا کرده است.

هوگو شارتر شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان هم در پیامی در تویتر گفته که از شنیدن خبر اعدام علنی خیلی نگران شده است. به گفتۀ او، بریتانیا مخالف اجرای حکم اعدام تحت هر گونه شرایط است.

ماموریت آسترالیا برای افغانستان هم گفته که این اقدام طالبان خیلی آزاردهنده و در سمت نادرست است. این ماموریت هم گفته که مخالف اجرای حکم اعدام تحت هر شرایطی است.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

حکومت طالبان از اعدام علنی در ولایت فراه دفاع کرده و واکنش های جهانی در این مورد را مداخله در امور داخلی افغانستان دانسته است.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در رشته تویت های که به روز پنجشنبه، گفت که در امریکا و اروپا هم به ادعای او اعدام وجود دارد.

اما شورای اروپا در سال ۱۹۸۳ قطعنامه را پذیرفت که در آن اجرای حکم اعدام ممنوع شد. در امریکا هم اگر حکم اعدام به ندرت به اجرا گذاشته می شود، علنی نیست و به وسیله تزریق ادویه، پس از طی مراحل خیلی حساس و موشگافانه اجرا می شود.

طالبان در دوره نخست حاکمیت شان میان سال های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ میلادی، احکام سنگسار، قطع اعضای بدن، شلاق زدن و اعدام علنی را به اجرا می گذاشتند.

XS
SM
MD
LG