سازمان عفو بینالملل، طالبان را باز به سرکوب اعتراضهای زنان و برخورد اهانت آمیز با آنها متهم کرده است.
سمیرا حمیدی کمپاینر بخش افغانستان در این سازمان گفته است، طالبان هر گونه تخطی های حقوق بشری و بدرفتاری را رد میکنند و میخواهند بگویند که زنان بدون هیچگونه مشکلی در پوهنتونها حضور مییابند. اما حمیدی گفته که این اظهارات طالبان یک دروغ بی پرده است تا حکومت شان به رسمیت شناخته شود.
اینسو شهرزاد اکبر رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر حکومت مخلوع افغانستان، سرکوب اعتراضها در بدخشان را نکوهش کرده و گفته است که افغانستان قربانی ظلم و بی عدالتی شده است.
ویدیو ها و تصاویر اعتراضها به صورت گسترده در شبکه های اجتماعی دست به دست میشوند و از سوی صد ها تن به اشتراک گذاشته شده است.
محصلان ادعا میکنند که آنها در پوشش کامل اسلامی در پوهنتون حضور یافته اند اما دیروز (۸ عقرب) برای شان اجازه ورود به درس داده نشد. چند تصویر از لت و کوب محصلان توسط طالبان نیز نشر شده.
یکی از محصلان که نامش را نگرفته، با نشر ویدیوی ادعا کرده که مسئولین اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان جلو آنها را گرفتند:
"به این دلیل که شاگردان برقع نپوشیدند، امر بالمعروف همه را ایستاد کرده و نمیگذارد که محصلان از دروازه دانشگاه داخل بروند."
شیرمحمد، رئیس اداره امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در بدخشان میگوید، این عملکرد کار آنان نه بلکه کمیته ارشاد پوهنتون بدخشان بوده است.
پیش از این هم در یکی از پوهنتونهای کابل، طالبان به دانشجویان دختر به دلیل رنگ چادرهای شان، اجازه ورود به پوهنتون را نداده بودند.
حکومت طالبان به خاطر برخورد ها و وضع محدودیت ها بر زنان همواره مورد انتقاد قرار داشته و همین مسئله باعث شده تا هیچ کشوری حکومت آنها را به رسمیت نشناسد.