ریچارد بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشری افغانستان میگوید که در جریان سفرش به این کشور با نمایندههای جامعه مدنی چندین ولایت به شمول زنان و مردان دیدار و گفتوگو کرده است.
بنیت دیروز یکشنبه (اول عقرب) در یک رشته تویتها گفت که نمایندههای ولایت پنجشیر از سرکوب گسترده غیرنظامیان توسط طالبان و تخطیهای جدی حقوق بشری به شمول خشونت در برابر زنان و دختران در این ولایت یاد کرده اند.
بنیت همچنین گفته که شماری از باشندههای پنجشیر از رفتار تکان دهنده در برابر آنعده از جنگجویان جبهه مقاومت ملی که به دلایلی مانند زخمی شدن دیگر قادر به جنگیدن نیستند، یاد آور شده اند. به تازگی، افغان ویتنس یک پروژه غیر انتفاعی پژوهشی در بریتانیا در گزارشی گفت که طالبان ماه گذشته بیست و هفت اسیر در پنجشیر را به ضرب گلوله کشتند. طالبان قبلا گفته بودند که این افراد در میدان جنگ کشته شده بودند. به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، سخنگوی وزارت دفاع طالبان گفته که در مورد ویدیوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی در این باره تحقیق می کنند.
یک باشنده ولایت پنجشیر: با مردم نشست برگزار کنند و درد دل مردم را بشنوند و ببینند که وضعیت در پنجشیر چگونه روان است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشری افغانستان گفته که این وضعیت باید متوقف شود و کسانی که مسئول چنین رفتارها اند باید حسابده قرار گیرند.
یکی از باشندههای ولایت پنجشیر که بنابر تهدیدهای امنیتی میخواهد نامش در گزارش گرفته نشود، از ریچارد بنیت انتقاد میکند که گویا شکایت مردم را نشنیده است: "خواست ما شخصاً همین است که با مردم نشست برگزار کنند و درد دل مردم را بشنوند و ببینند که وضعیت در پنجشیر چگونه روان است."
اینسو حکومت سرپرست طالبان بارها گفته است که ادعاهای تخطی حقوق بشری در افغانستان حقیقت ندارد.
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشری افغانستان گفته که در مورد وضعیت بشری افغانستان روز چهارشنبه پیشرو (۴ عقرب) در اجلاس عمومی سازمان ملل متحد بحث خواهد کرد.
بنیت همچنان از تمامی نهادهای افغانی خواسته تا در مورد نگرانیهای حقوق بشری افغانستان با دفتر او به تماس شوند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، در ۱۵ میزان امسال ماموریت ریچارد بنیت را به عنوان گزارشگر ویژه این سازمان در امور حقوق بشری افغانستان برای یک سال دیگر تمدید کرد.
دو مسئولیت تازه هم به ماموریت او افزوده شده، نخست حقوق کودکان و دوم مسئولیت برای ثبت معلومات در مورد تخطیهای حقوق بشری در افغانستان و سپس ارائه کردن آن به اجلاسهای بعدی شورای جهانی حقوق بشر.
حکومت سرپرست طالبان بارها به خاطر تخطیهای حقوق بشر مورد انتقاد نهادهای بینالمللی به شمول سازمان ملل متحد، عفو بین الملل و دیدبان جهانی حقوق بشر قرار گرفته است.
رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران، از مسایل کلیدی تعامل میان طالبان و جامعه بینالمللی دانسته میشود.
شماری از نهادها انتقاد میکنند که طالبان در این مورد گامی نبرداشته اند و فردا که دقیقاً ۴۰۰ روز از بسته ماندن مکتبها به روی دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان میگذرد، هیچ پیشرفتی در این مورد صورت نگرفته است.