لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۱۰

حکومت طالبان: آموزش دختران یک موضوع فرهنگی افغانستان است٬ خارجی ها مداخله نکنند


تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

حکومت طالبان بار دیگر به اقدام ایالات متحده در زمینه ممنوعیت سفر برخی از رهبران این گروه٬ واکنش نشان داده است.

ایالات متحده به دلایل مختلف از جمله عدم رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران در افغانستان محدود صدور ویزه به افراد بلند پایه طالبان را وضع کرد.

حکومت طالبان با انتشار اعلامیه یی گفته اند که آموزش دختران موضوع فرهنگی و داخلی افغانستان است و نباید کشورهای دیگر در آن دخالت کنند.

شماری از مردم و فعالان حقوق بشر از ممنوعیت ویزه بر رهبران حکومت طالبان استقبال کرده و تاکید دارند که ممانعت از کار و آموزش زنان و دختران جزء فرهنگ افغانستان نیست.

مریم یکی از دانش آموزان است. او که متعلم صنف هشتم بود٬ پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان از حق آموزش محروم شده است.

مریم می‌گوید، فشارهای جامعۀ جهانی بر حکومت طالبان می‌تواند به بازگشایی مکتب‌ها به روی هزاران دختر محروم از مکتب٬ کمک کند:

" این نه تنها پیام من است بلکه هزاران دختر دیگر می‌خواهند مکتب‌هاباز شوند و به مکتب بروند، زنده‌گی را برای ما دختران واقعا خیلی سخت کرده امارات اسلامی وقتی که ما به خانه هستیم، مکتب رفته نمی توانیم و درس خوانده نمی توانیم".

دختران و زنان بار ها به هدف ترغیب طالبان به بازگشایی مکاتب مظاهراتی را راه اندازی کرده اند٬اما این تظاهرات تاکنون نتیجه نداده است
دختران و زنان بار ها به هدف ترغیب طالبان به بازگشایی مکاتب مظاهراتی را راه اندازی کرده اند٬اما این تظاهرات تاکنون نتیجه نداده است

مریم با اشاره به محدودیت‌های تازۀ امریکا بر شماری از رهبران طالبان این گپ را می‌زند. امریکا در تازه‌ترین گام در نزدهم ماه میزان تعزیرات تازه بر طالبان وضع کرد. وزارت خارجۀ امریکا منع صدور ویزه برای شماری از رهبران طالبان و مقام‌هایی را اعلان کرد که با سیاست‌های افراطی خود حقوق زنان را نقض کرده‌اند.

با این حال حکومت طالبان روز جمعه ۲۲ میزان با نشر اعلامیه‌یی بر ممنوعیت سفر رهبران طالبان از سوی امریکا یک بار دیگر واکنش نشان داد.

در این اعلامیه که از سوی ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در حساب تویتری اش نشر شده آمده که "آموزش دختران موضوع فرهنگی افغانستان است و کشورها به بهانه تاخیر در آموزش دختران نباید به موضوعات داخلی افغانستان مداخله کنند".

حکومت طالبان: خارجی ها نباید به بهانه تاخیر در آموزش دختران٬ در امور افغانستان مداخله کنند

پیش از این وزارت خارجۀ طالبان این تصمیم امریکا را مانع فرا راه روابط دو کشور گفته بود.

عبدالحکیم یک تن دیگر از شهروندان افغانستان برخلاف ادعای حکومت طالبان می‌گوید بیشتر مردم افغانستان طرفدار آموزش و کار زنان و دختران هستند.

"من همچنین می خواهم دخترانم تحصیل کرده باشند و بخشی از جامعه را کار بکنند فعالیت بکنند، همین فعلا خانمم در بخش طبابت کار می کند اگر این تحصیل نمی کرد چطور می‌توانست در بخش قابله‌گی کاری بکند؟"

تصویر : راهپیمایی دختران دانش آموز در ولایت پکتیا که خواهان بازگشایی مکاتب شان هستند
تصویر : راهپیمایی دختران دانش آموز در ولایت پکتیا که خواهان بازگشایی مکاتب شان هستند

از سویی هم‌ یکی از آموزگاران رشتۀ ادبیات دری که پیش از حاکمیت دوبارۀ طالبان در مکتب‌های دخترانه درس می‌داد و به علت حساسیت موضوع می‌خواهد نامش نشر نشود، به رادیو آزادی گفت: " این مشکل خود طالبان است باوجودی‌که آگاهی کاملی از اسلام ندارند و از اسلام سو استفاده کرده مانع به مکتب رفتن دختران می‌شوند".

در همین حال سازمان عفو بین الملل نیز در حساب تویتری خود حکومت طالبان را به نقض حقوق بشر بخصوص حق آموزش و حق کار زنان متهم کرده است.

این سازمان روز جمعه در حساب تویتری خود نوشته که"آنان (طالبان) حقوق بشر را انکار کرده و نقض کرده اند. این شامل حقوق مشارکت عمومی، آموزش، تجمع مسالمت آمیز و بیان می شود".

خواستیم دیدگاه حکومت طالبان را در این مورد این گفته‌ها داشته باشیم اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان و عزیزاحمد ریان سخنگوی وزارت معارف حکومت طالبان تا زمان نشر این گزارش به پرسش های رادیو آزادی پاسخ ندادند.

حکومت طالبان پس از حاکمیت دوباره در افغانستان دروازه های مکاتب را بر روی دختران بالاتر از صنف ششم بستند و مانع کار آنان در بخش‌های از فعالیت های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی شدند.

نوع پوشش را بر آنان اجباری کردند و سفر بدون محرم به زنان را منع کردند که این اقدامات واکنش های داخلی و بیرون کشوری را همراه داشته است.

XS
SM
MD
LG