روزنامه لاس آنجلیس تایمز
- روزنامه لاس آنجلیس تایمز به سخنان اخیر مقامات طالبان اشاره می کند که گفته اند پروژه های که بخاطر جنگ های طولانی در افغانستان متوقف شده بودند اکنون زمینه برای آغاز کار آنها مساعد شده و سرمایه گذاران خارجی هم می توانند در اینجا سرمایه گذری کنند.
به نوشته روزنامه طالبان بعد از به قدرت رسیدن در یک سال گذشته سعی کردند که خود را از یک گروه جنگی به یک حکومت تبدیل کنند و آن هم در حالی که اقتصاد افغانستان رو به نزول رفته و جامعه بین المللی حکومت آنها را برسمیت نشناخته است.
در ادامه میخوانیم که حکومت های خارجی کمکهای خود را به افغانستان متوقف ساخته اند و تحریم ها هم بر بعضی از رهبران طالبان جاری می باشد.
در چنین حالت به نوشته روزنامه٬ سخنگوی طالبان ذبیح الله مجاهد می گوید که افغانستان میتواند یک نقطه خوب وصل بین کشورهای منطقه باشد و آنها امنیت کشور را کاملا تامین کرده اند و از این رو ممالک دیگر را دعوت کرده اند که اکنون زمینه برای فعالیت های اقتصادی آنها در افغانستان فراهم شده است.
اما به نوشته روزنامه لاس آنجلیس تایمز ادعای تامین امنیت سرتاسری از سوی طالبان دریک زمانی صورت می گیرد که گروه افراطی دولت اسلامی که رقیب عمده طالبان حساب می شود در دو هفته اخیر هم چندین حمله را٬ از جمله بر مکاتب، مراکز تعلیمی و گزمه های طالبان در افغانستان انجام داده است.
نشریه دیپلومات
- نشریه دیپلومات درشماره اخیر خود به سرنوشت افغانهای توجه کرده که می خواهند افغانستان را ترک کنند ، ولی نتوانستند در جریان تخلیه با هرج و مرج از میدان هوائی کابل یک سال قبل از کشور بیرون شوند.
به نوشته نشریه در باره وضیعت افغانستان در یک سال گذشته بسیار چیزها نوشته شده، از جمله در مورد سرعت خروج قوای متحدین، بقدرت رسیدن یک حکومت غیر فراگیر تهدید القاعده و داعش ومشکلات بشری که دامنگیر مردم میباشد.
اما نشریهٔ دیپلومات گفته است٬ در مورد مردمی آسیب پذیری که نتوانستند در جریان تخلیه به طیاره ها سوار شوند چیزی گفته نشده است، مخصوصا در مورد خطراتی مختلفی که آنها را تهدید می کند.
در ادامه مطلب نشریه دیپلومات می خوانیم که آن عده افغانهای که نتوانستند درجریان تخلیه تقریبا یک سال قبل به طیاره ها سوار شوند امروز به مشکل عدم دسترسی به ویزه کشورهای خارجی ، نبود منابع مالی و یا خطراتی که در راه های صعب العبور پناهجوئی وجود دارد رو به رو هستند و عده هم بخاطر سن زیاد نمی توانند راه مهاجرت را پیش گیرند.
همین بخش مردم افغانستان ، به نوشته نشریه هم اکنون با خطر جدی امنیتی، آفات طبعی، سقوط اقتصادی و نظام سیاسی و کاهش روز افزون امکانات ابتدای برای امرار حیات دست و پنجه نرم می کنند.