لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۵۷

مسوولین صحی در پروان: موارد مشکوک بیماری کولرا در این ولایت تشخیص شده است


تصویر آرشیف جنبهٔ تزئینی دارد
تصویر آرشیف جنبهٔ تزئینی دارد

مسئولین محلی در ولایت پروان می گویند که بیش از چهل مورد مشکوک بیماری کولرا در بخش های از آن ولایت تشخیص گردیده است.

مردم در ولسوالی شیخ علی می گویند که این بیماری جان چند نفر را گرفته است.

نزدیک به ده روز پیش بود که نورالله ناگهان خبر مرگ چند عضو خانواده ای را درهمسایگی شان شنید. پس از اندکی پرس و پال او دریافت که بیماری ساری در روستای درواز در ولسوالی شیخ علی ولایت پروان شیوع یافته است.

"مریضی کولرا در منطقه ما آمده و در همسایگی ما یک مردجوان که ۳۸ سال سن داشت بر اثر این بیماری خودش با مادر و مادر اندرش فوت شدند. فعلا خانمش با دو طفلش تحت مراقبت صحی در کلینک ولسوالی هستند. یک مادرش ۶۵ ساله و دیگرش ۷۰ ساله بود."

ولسوالی شیخ علی از مناطق کوهستانی دوردست و سرسبز در دره غوربند پروان است که به ولایت بامیان راه دارد.

عبدالغیاث ۳۰ ساله هم در این ولسوالی زندگی می کند.

"یک مریضی جدید است به نام کولرا که تا به حال سه تن وفات شده اند که هر سه تن آن از یک فامیل بودند. این مرض زیاد کشنده است و نظر به کرونا زود انسان را از بین میبرد. مردم از این بابت زیاد نگران اند. تا حال در مورد این مرض ریاست صحت عامه کدام کمپاین نداشته است."

شکایت های وجود دارد که در برخی موارد شفاخانه ها و کلینیک های صحی امکانات لازم را برای تداوی بیماران ندارند
شکایت های وجود دارد که در برخی موارد شفاخانه ها و کلینیک های صحی امکانات لازم را برای تداوی بیماران ندارند

مسئولین اداره صحت عامه طالبان در ولایت پروان بیش از ۴۰ واقعه مشکوک این بیماری را تایید می کنند که به شمول مرکز در مناطق مختلف این ولایت تشخیص شده است.

هدایت الله عزام رئیس صحت عامه طالبان در ولایت پروان در این مورد بیشتر می گوید:

مسوولین صحی در پروان: ما امکانات لازم را به هدف تداوی بیماران در اختیار داریم

"یک چند روز پیش چند واقعه مشکوک کولرا در ولسوالی شیخ علی راپور داده شده بود، تیم ریاست صحت عامه به محل رفتند و از مریضانی که مشکوک به مرض کولرا بودند سمپل گرفتند. ما در شفاخانه تخصصی پروان ۲۰ بستر به مریضانی داریم که مشکوک به کولرا هستند. در این بخش کدام مشکلی موجود نیست، در شفاخانه ها و کلینیک ها دوا موجود است و داکتر صاحبان خدمت می کنند و مؤسسات همکار در این بخش با ما همکاری کردند."

داکتر جمشید جلال متخصص امراض ساری است. او در مورد خطرات این بیماری توضیح می دهد:

"کولرا یک مرض مکروبی است که در نزد انسان ها سبب اسهالات شدید مشابه آب برنج، استفراغ ها و همچنان سبب گرفتگی عضلات شخص مصاب می شود. عامل این مرض مکروبی به نام ویبریوکلرا می باشد. در صورتیکه به موقع تداوی نشود، عواقب خیلی خطرناک و حتی مرگ را در پی خواهد داشت. این مرض از طریق آب آلوده به مدفوع، غذا های آلوده، مگس ها و دستان آلوده به مکروب از یک فرد به فرد دیگر انتقال پیدا می کند."


پیش از این کوکرا در بخش های از جنوب افغانستان نیز شیوع یافته بود.

مریم سعیدی فعال جامعه مدنی در ولایت پروان می گوید باید هر چه زودتر جلو شیوع این بیماری گرفته شود.

"این مرض به ما به یک نگرانی بسیار بزرگ تبدیل شده و ما واقعاً به تشویش هستیم که اگر این گسترش بیشتر پیدا بکند دقیقاً تلفات انسانی بیشتر خواهد داشت و این می تواند که یک فاجعه باشد. به همین خاطر ما از مسئولین ریاست صحت عامه ولایت پروان خواهش می کنیم که از یک طرف امکانات و داکتران مجرب را در اختیار مریضان قرار دهند واز دیگر طرف برنامه های آگاهی دهی را در مورد مرض کولرا راه اندازی کنند تا از این مرض وقایه شود."

مریم به این باور است که افزایش فقر، پایین آمدن کیفیت تغذیه و کمبود آب آشامیدنی صحی زمینه ساز شیوع بیماری ساری در بخش های این ولایت شده است.

XS
SM
MD
LG