شماری از آسیب دیدهگان حوادث طبیعی در افغانستان میگویند به دلیل عدم به خدمات صحی٬ زنان و کودکان به بیماری های مختلف مبتلا شده اند.
برخی از باشندهگان ولسوالی های سیلاب زده ولایت لوگر به رادیو آزادی گفتند که پس از سرازیر شدن سیلاب ها٬ زنان و کودکان زیادی به بیماری های کولرا و سینه بغل مبتلا شدند.
عتیق باشنده ولسوالی خوشی ولایت لوگر است. تعدادی از باشنده گان این ولسوالی در نتیجه جاری شدن سیلاب ها جان خود را از دست دادند.
عتیق میگوید خانه او و تعداد دیگری از روستاییان ویران شدند. او با اعضای خانواده اش زیر خیمه زندهگی میکند.
او می گوید به دلیل نبود خدمات لازم صحی٬ تعداد زیادی از اطفال و زنان به سینه بغل و کولرا مبتلا شدند.
"کولرا بیماری اسهالات شدید است، اینجا روزها بسیار هوا گرم است و شب ها سردی هوا زیاد است به همین دلیل کولرا و همچنان اطفال زیادی را سینه بغل کرده است خودم در یکی از تپه های ولسوالی خوشی در خیمه زندهگی می کنم که اینجا بیماری بسیار زیاد شده".
سید قریب سادات رئیس پیشین شورای ولایتی لوگر به رادیو آزادی گفت در ولسوالی های مختلف این ولایت که سیلاب آمده بود صدها خانواده حتا به امکانات ابتدایی زندهگی دسترسی ندارند و کمک های که به آنان شده بسنده نیستند.
"امیدوارم نهادهای کمک رسان بین المللی، مرکز و دولت در این زمینه توجه جدی کنند و به مردم لوگر کمک برسانند اگر اینگونه نشود مردم مجبور می شوند بسوی شهر ها حرکت کنند آنچه زمین های کم و بیشی هم که مانده از بین میرود".
آسیب دیده گان حوادث طبیعی اخیر: زمستان نزدیک است و ما به کمک های فوری نیاز داریم
یاسین باشنده ولسوالی گیان پکتیکا هم که در ۲۱ ماه جون زلزله آن ولسوالی و چند ولسوالی دیگر را لرزاند میگوید، با گذشت دو نیم ماه مردم هنوز هم با شرایط دشوار زیر خیمهها زندهگی میکنند و تا کنون مشکل سرپناه آنان حل نشده.
"زمستان در حال رسیدن است هنوز ساخت دوباره خانه ها با موانع روبرو است مشکل بیشتر مردم این است که خانه های شان جور نشده، هنوز کار ساخت خانه ها شروع نشده".
تلاش کردیم در مورد بیماری های مختلف در مناطق سیلاب زده دیدگاه وزارت صحت عامه حکومت طالبان را داشته باشیم اما شرافت زمان سخنگوی این وزارت به پرسش های ما پاسخ نداد.
اما وزارت مبارزه با حوادث طبعی حکومت طالبان در مورد ادعاها و مشکلات مردم مناطق سیلاب زده و زلزله زده میپذیرد که به اندازه کافی کمک نشده و حکومت آنان هم با مشکل اقتصادی روبرو است.
محمد نسیم حقانی سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی گفت:"ما هم می گویم که به مردم آسیب دیده کمک کافی نرسبده باید یاد آوری کنم که به زلزله زدهگان یک مقدار کمک رسیده اما برای چند مدت کفایت نمی کند. در ولسوالی در مل کار ساختن ۱۲۰۰خانه شروع شده در و کار ساخت هزار خانه به مردم ولسوالی گیان هم شروع می شود".
این درحالیست که اوچا دفتر هماهنگی کمک های سازمان ملل به اساس یک گزارش در ۱سپتمبر گفته که امسال به اثر باران های شدید و سیلاب ها در افغانستان بیشتر از ۱۰۰هزار تن متاثر شدند.
در جریان یک ماه گذشته در ۳۰ ولایت افغانستان سیلاب ها جاری شده و خسارات هنگفتی نیز به مردم وارد کرده است.