شماری از باشندگان ولسوالیهای گیان و برمل پکتیکا میگویند که در یک ماه گذشته زلزله های پی هم در این منطقه کار و زندگی را از آنان گرفته است.
باشنده گان این مناطق میگویند، با نگاهی به این زلزله ها و شواهد دیگر، احتمال میرود که فورانهای آتشفشان در منطقه رخ دهد که در صورت وقوع تلفات جانی زیادی به مردم وارد خواهد کرد.
اول خان از ساکنان ولسوالی گیان ولایت پکتیکا به رادیو آزادی گفت:
"حالا خواست ما این است، برای ساکنان منطقه در مکان دیگری اسکان داده شود، چون اینجا امکانات زندگی وجود ندارد، همچنین حکومت باید تیم متخصص زمین شناسی را برای معلوم کردن از علت وقوع زلزله به منطقه اعزام کند."
در همین حال مامور الماس یکی دیگر از باشنده گان ولایت پکتیکا در این مورد میگوید:
"در ولسوالی گیان زلزله های مداوم جریان دارد، روستای در این ولسوالی به نام ژلی وجود دارد که در ۲۴ ساعت ۴۰ بار زلزله شده است."
آنان میگویند، پس از اولین زلزله که صدها خانواده را به کام مرگ فرو برد، تا دیشب زلزلههای پی در پی در این منطقه رخ داده و خسارات مالی و جانی به بار آورده است.
ساکنان این منطقه میگویند، دو شب قبل ۳۰ تا ۴۰ زلزله در ۲۴ ساعت احساس شده است.
گفتنی است که پیش از این معاون اقتصادی رئیساالوزای حکومت طالبان در سفری به ولایت پکتیکا از ساخت خانه برای زلزلهزدگان اطمینان داده بود.
در منطقه ژلی تا کنون ۳۰ تا ۴۰ مورد زلزله احساس شده است
همزمان وزارت مبارزه با حوادث طبیعی حکومت طالبان میگوید که قرار است تیمهای فنی به روز پنجشنبه یا جمعه از این منطقه دیدن کنند تا از علل زلزله های پی در پی مطلع شوند.
نسیم حقانی، سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی میگوید:
"تیمهای مسلکی در حال اعزام به منطقه هستند، هیئت تعیین شده امروز جلسه دارد و پس از آن افراد متخصص به منطقه اعزام میشوند و آنجا را بررسی میکنند، علل زلزله را پیدا میکنند و همچنین کار خواهند کرد که آیا امکان زندگی در منطقه وجود دارد یانه، با بازگشت این هیئت تصمیم گرفته میشود که ساکنان منطقه به ولسوالیهای همجوار یا مرکز منتقل شوند."
بیش از ۱۰۰۰ تن از جمله زنان و کودکان در اثر زلزله شدید یک ماه پیش در ولسوالیهای گیان، برمل پکتیکا و ولسوالی سپیری ولایت خوست جان باختند و دوبرابر این ارقام زخمی شده و خانههای آنان نیز ویران شده است.
با وجود ارسال کمکهای نهادهای خیریۀ داخلی و بینالمللی به این منطقه، بسیاری از زلزله زدگان همچنان میگویند که با مشکلات زیادی در زمینههای مختلفی روبهرو اند و نیاز به کمک دارند.
همچنین گزارشهایی مبنی بر شیوع وبا یا کولرا به دلیل استفاده از آب کثیف در مناطق زلزلهزده که مردم برخی از ولایات دیگر افغانستان را نیز درگیر کرده، منتشر شده است. اما مقامات طالبان در پکتیکا این گزارشها را رد کردهاند.