نشریهٔ فارن افیرز
- نشریهٔ فارن افیرز به شبکه القاعده و تهدید های گذشته و فعلی آن توجه کرده است.
به نوشته نشریه، با کشته شدن ایمن الظواهری رهبر این شبکه در کابل، صفحه جنگ تحت رهبری امریکا برای به عدالت کشاندن عاملان حملات یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ بسته شد.
در ادامه آمده که ظواهری استراتژی جهادگرایی منطقه ای از خاک افغانستان و راهی را که اسامه بن لادن بنیانگذار شبکه القاعده برای انجام حملات مرگبار در سطح جهان دنبال می کرد، تا اندازۀ زیاد کنار گذاشت.
به نوشته فارن افیرز، هنگامی که ظواهری پس از کشته شدن بن لادن در سال ۲۰۱۱ رهبر شبکه القاعده شد، در میدان تروریزم بین المللی٬ یکه تاز بود.
اما به باور نویسنده در اخیر سال ۲۰۱۴ ، وضعیت تغییر کرد و گروه دولت اسلامی معروف به داعش، جای پای قوی تری نسبت به القاعده در منطقه پیدا کرد و به سرعت بخش های از عراق و سوریه را گرفت.
حال تهدید های گروه داعش در این دو کشور به مراتب کاهش یافته، اما پس از حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان، شاخه ولایت خراسان داعش مسئولیت چندین حمله مرگبار را در این کشور پذیرفته است.
روزنامۀ نیویارک تایمز
- روزنامۀ نیویارک تایمز به یک جوان ۲۰ ساله افغان که سال گذشته از کابل به امریکا منتقل شد، تمرکز کرده.
این جوان که با نام الیاس تاجیک معرفی شده، به روزنامه گفته که در کابل بهترین زندگی داشت.
او افزوده که پدرش به عنوان قراردادی با حکومت امریکا کار می کرد و مادرش هم در یک کلینیک داکتر بود.
به نوشتۀ نیویارک تایمز، الیاس در سال ۲۰۲۱ ازدواج کرد و برای شمولیت در پوهنتون آمادگی می گرفت.
اما وضعیت دگرگون شد و اعضای خانواده او مجبور شدند که افغانستان را ترک کنند.
در ادامه مطلب آمده است٬ هنگامی که طالبان به صورت برق آسا ولایت های افغانستان را می گرفتند، همسر الیاس برای دیدار با خانواده اش به تاجیکستان رفته بود و هنگام سقوط کابل در افغانستان حضور نداشت.
به نوشته روزنامه، اکنون همسر الیاس در تاجیکستان گیر مانده و پروسه انتقال او به امریکا خیلی زمانگیر خواهد بود.
الیاس تاجیک به روزنامه گفته که با خیلی مشکل در حالی که پدرش در میدان هوایی کابل منتظر بود، با مادر و برادر کوچکش خود را به آنجا رساند.
الیاس از زمانی هم یاد کرده که یکی از افراد طالبان در میدان هوایی کابل به او هشدار داده بود که اگر بار دیگر او را در افغانستان ببیند، به ضرب گلوله به زندگی اش پایان خواهد بخشید.