در نشست ویژۀ شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان تمام سخنرانیها در مورد وضعیت جاری در افغانستان، آموزش دختران، کار و حقوق زنان متمرکز بود.
در این نشست نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی نظام پیشین جمهوریت گفت که از یک سال به این سو زنان و دختران افغان از هر نوع حقوقشان بیبهره مانده اند و به گونۀ سیستماتیک از میدانهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی حذف میشوند.
وی تاکید کرد که باید هرچه زودتر دروازههای مکاتب به روی دختران باز شوند و به زنان افغان اجازه داده شود که از حقوق خود بهره ببرند.
آقای فایق حکومت طالبان را در بیش از یک سال گذشته به عملی نکردن وعدههایش با افغانها و جامعۀ جهانی متهم کرد: "بیشتر از یک سال میشود که افغانها و جامعۀ جهانی امید دارند که طالبان خواستهایشان را قبول میکنند و به گونۀ بنیادی به وِیژه مکاتب دختران را باز کرده، حقوق تمام افغانها را تامین میکند، بدون تفکیک قومی و مذهبی حکومت همهشمول را که به حاکمیت قانون و خواستهای مردم جوابگو باشد را ایجاد میکنند، اما تا این لحظه این تعهدات و خواستها عملی نشده اند و طالبان همۀ ما را ناامید کرده اند."
این در حالیست که شیرمحمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجۀ طالبان روز چهارشنبه در نشستی در کابل با اشاره به موضوع باز شدن مکاتب به روی دختران در افغانستان گفت که آموزش بر مرد و زن فرض است و باید این حق برای همه داده شود.
اما اظهارات مختلف مقامهای طالبان در پیوند به این موضوع نشان داده است که یک نظر واحد در میان آنها وجود ندارد.
سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در شورای امنیت سازمان ملل متحد شب گذشته همچنان ادعا کرده است که در حال حاضر به شمول القاعده فعالیت گروههای مختلف دهشت افگن در افغانستان بیشتر شده است که به شمول افغانها کشورهای منطقه را نیز تهدید میکند.
هرچند طالبان به اظهارات تازۀ آقای فایق واکنش نشان نداده اند، اما پیش از این موجودیت گروههای دهشت افگن به شمول القاعده را در افغانستان رد کرده اند.
اما آقای فایق شب گذشته در سخنرانی خود با اشاره به کشته شدن ایمن الظواهری، رهبر شبکه القاعده در کابل گفت، این رویداد نشان داد که طالبان با القاعده روابط گسترده دارند.
نصیراحمد فایق پس از استعفای غلام محمد استحاقزی، نمایندۀ دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد سرپرست این نمایندگی شد.
آقای اسحاق زی حدود ده ماه پیش از سمتش استعفا داد.
قابل یاد آوریست که در ۷۷مین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد صدراعظم پاکستان و وزیر خارجۀ تاجیکستان هم در مورد موجودیت گروههای دهشت افگن در افغانستان نگرانی کرده بودند.
آقای فایق همچنان از جامعۀ جهانی خواست که در شرایط کنونی دشوار به کمکهای خود با مردم افغانستان ادامه بدهد.
اما وی گفت که کمکهای بشری راه حل نیست و نیاز است که به یک راه حل دیگر فکر شود.
این دومین نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در نزدیک به یک ماه در مورد افغانستان است که محور بحث آن وضعیت افغانستان است.