انتونی بلینکن وزیر خارجۀ امریکا هنگام بزرگداشت از ۷۵مین سال روابط امریکا و پاکستان همراه با بلاول بوتو وزیر خارجه پاکستان تاکید کرد که هر دو کشور به کار شان برای تامین ثبات در افغانستان ادامه میدهند.
این مراسم بزرگداشت به روز دوشنبه ۲۶ سپتمبر در وزارت خارجه امریکا برگزار شده بود: "ما برای مبارزه با هراس افگنی به کار خود از نزدیک ادامه میدهیم، ما پس از دو دهه جنگ سهم مشترک در آینده افغانستان داریم. در این هیچ شکی نیست که ما (پاکستان و امریکا) اختلافات خود را داشته ایم، اما ما یک هدف مشترک داریم که یک آیند با ثبات، صلح آمیز و آزاد برای مردم افغانستان و تمام منطقه است. ما برای همین هدف مشترکاً به کار ما ادامه میدهیم و به همین گونه از حقوق اساسی بشری افغانها پشتیبانی میکنیم، به ویژه از حقوق زنان و دختران."
امریکا در حالی در مورد مبارزه مشترک با هراس افگنی و تامین ثبات در افغانستان با پاکستان گپ میزند، که پیش از این بیشتر کشورهای جهان به شمول امریکا پاکستان را به پشتیبانی از هراس افگنی به ویژه دادن پناهگاه به طالبان متهم کرده اند، چیزی که مقامهای پاکستانی گاه ناگاه آنرا رد کرده اند.
شهباز شریف صدراعظم پاکستان به تاریخ ۲۳ سپتمبر در نشست عمومی سازمان ملل متحد در مورد افغانستان گفت که برخی گروههای هراس افگنی در این کشور وجود دارند که آنها از این رهگذر نگران هستند.
او از شاخه خراسان گروه داعش، تحریک طالبان پاکستانی، القاعده، جنبش اسلامی ترکستان شرقی و جنبش اسلامی ازبیکستان نام برد و ادعا کرد که این گروهها در افغانستان مستقر هستند.
اما این اظهارات شهباز شریف واکنشهای حکومت طالبان و شماری از افغانهای عام را برانگیخت.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در مورد اظهارات تازه انتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا به رادیو آزادی گفت که هدف از این گونه اظهارات در پیوند با افغانستان به گفته او تعبیر از وضعیت نادرست این کشور به جهان میباشد: "ما به هیچ کسی اجازه نمیدهیم که خاک افغانستان را برضد کسی استفاده کند، ما مسئولیت این خاک را داریم، باید این اطمینان به میان آید که این گونه اظهارات و نگرانی در پیوند به افغانستان برای ما پروپاگند معلوم میشود که برخی کشورها آنرا پخش میکنند."
امریکا پس از آن گفتوگوها در مورد مبارزه با هراس افگنی را در افغانستان افزایش داده و تاکید دارد که میخواهد ثبات را در افغانستان و کشورهای منطقه بهمیان آورد که پیش از این ایمن الظواهری رهبر شبکۀ القاعده در یک حملۀ طیاره بیسرنشین امریکایی در ۳۱ ماه جولای در کابل کشته شد.
وزیر خارجه امریکا در حالی از کار مشترک با پاکستان برای پشتیبانی مشترک از دختران و زنان در افغانستان سخن میگوید که با حاکمیت طالبان در افغانستان مکاتب متوسطه و لیسه بهروی دختران بسته شده و حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان در مصاحبهیی با مجله شپیگل جرمنی ادعا کرده بود که این کار به دستور پاکستان صورت گرفته است.