آنعده از خبرنگاران افغان که پس از حاکمیت طالبان در افغانستان به پاکستان رفته اند، میگویند، در این کشور با مشکلات زیاد روبهرو هستند.
این خبرنگاران میگویند، بسیاریشان درخواست ویزۀ p2 را داده اند و شمار دیگرشان قصد رفتن به کشورهای اروپایی را دارند، اما در کنار مشکلات اقتصادی مدت اعتبار ویزهشان نیز به پایان رسیده و پاکستان هم ویزههایشان را تمدید نمیکند.
خالده تحسین پس از ۲۲ سال کار در رسانهها در ماه فبروری سال روان میلادی از وظیفۀ خود در رادیو کلید استعفا داد و به پاکستان رفته است.
او میگوید، محدودیتها او را مجبور کرده تا کار و وطن را ترک کند، اما اکنون که در پاکستان است نیز با مشکلات زیادی روبهرو است.
بانو تحسین به رادیو آزادی میگوید، خبرنگاران افغان مقیم در پاکستان در کنار مشکلات اقتصادی با مشکل ویزه نیز روبهرو هستند که از طرف حکومت پاکستان ویزههایشان تمدید نمیشود و کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل هم در این بخش کمکشان نمیکند.
"اینجا خبرنگاران مشکل ویزه دارند، شمار زیادشان با ویزه مریضی آمده اند که مدت آن تمدید نمیشود. UNHCR اصلا در این بخش کمک نمیکند. من که تقریبا ۶ ماه میشود که اینجا هستم، پس از اولین رفتنم با من تماس گرفته نشده است. اگر UNHCR برای خبرنگاران یک سند بدهد که از مزاحمت پولیس خلاص میشد، زمانی که خانه کرایه کند، این کار را به آسانی میکند و می تواندسایر مشکلات خود را حل کند، این کمک بزرگ با خبرنگارن بود."
بانو تحسین نه تنها از عدم همکاری UNHCR شکایت دارد، بلکه از نهادهای حامی خبرنگاران نیز بخاطر کمک نکردن به خبرنگاران در پاکستان شاکی است.
عبدالاحد زیرک دیگر خبرنگار افغان در پاکستان میگوید، به شمول او همه افغانهای که اکنون در پاکستان هستند، در حالت بیسرنوشتی به سر میبرند.
او از جامعهٔ جهانی و نهادهای حامی خبرنگاران میخواهد که به خاطر بیرون رفت از این وضعیت به آنها کمک کنند.
خبرنگاران از جامعه جهانی می خواهند تا به مشکلات شان رسیده گی کنند
"خبرنگاران افغان با مشکلات سخت روبهرو هستند، نبود امکانات مالی، تکمیل زمان ویزه، تهدیدهای امنیتی و از همه مشکلتر این که زندگی کردن در وضعیت گنگ و بیسرنوشتی است، ما از جامعهٔ جهانی و نهادهای حامی خبرنگاران میخواهیم که صدای خبرنگاران افغان در پاکستان را بشنوند و راه حل برای مشکلاتشان پیدا کنند."
تلاش کردیم تا دیدگاه سازمان خبرنگاران بدون مرز را نیز در این مورد داشته باشیم، اما ادیس میول، سخنگوی این سازمان به پیام ما پاسخ نداد.
خبرنگارانی که در پاکستان به سر میبرند میگویند وظیفه ندارند و در چنین حالتی دشوار است که کرایهٔ خانه و مصارف خود و خانوادههایشان را بپردازند.
آنان از امریکا میخواهند که هرچه زودتر پروندههای آنان را بررسی کرده و به امریکا انتقالشان دهد.
شکایت خبرنگاران در حالیست که بر بنیاد گزارش اخیر سازمان خبرنگاران بدون مرز، در جریان حاکمیت یک سالۀ طالبان بر افغانستان، از میان ۵۴۷ رسانه در این کشور، ۲۱۹ رسانۀ آن مسدود شده و شصت درصد خبرنگاران نیز وظایفشان را از دست داده اند.