فدراسیون خبرنگاران بینالمللی (ای ایف جی) و اتحادیۀ ملی خبرنگاران افغانستان از طالبان میخواهند که خبرنگار آزاد و فیلم ساز امریکایی و فیض الله فیض، همکار افغان او را از بند رها کنند.
فدراسیون بینالمللی خبرنگاران با نشر یک خبرنامه به روز چهارشنبه گفته است، این نهاد همراه با اتحادیۀ ملی خبرنگاران افغانستان به تاریخ ۲۲ آگست سال جاری میلادی در مورد این رویداد با طالبان ارتباط گرفته و در مورد محل بازداشت و اقامت این خبرنگاران خواستار معلومات شده اند.
اما به گفتۀ این نهاد، هیچگونه جزئیات برایشان داده نشده است.
در اعلامیه آمده است که اتحادیۀ ملی خبرنگاران افغانستان بازداشت این خبرنگاران را که برای آزادی بیان و دسترسی مردم به معلومات کار میکردند، محکوم کرده و از طالبان میخواهد که باید آنها را به زودی رها کنند.
در اعلامیهای فدراسیون بینالمللی خبرنگاران همچنان آمده است: "بازداشت خودسرانۀ خبرنگاران در افغانستان روزبهروز در حال زیاد شدن است و این دلالت به عدم توجه طالبان به آزادی بیان میکند، ای ایف جی از طالبان خواسته است که ایورشیرر و فیض الله فیض را هر چه زودتر آزاد کنند و اطمینان بدهند که خبرنگاران و کارمندان رسانهها میتوانند بدون آزار و اذیت و بازداشت شدن به کاررشان ادامه دهند."
ایورشیرر، خبرنگارا آزاد و فیلم ساز امریکایی و فیض الله فیض همکار تولید کنندۀ افغان وی به تاریخ ۱۷ آگست سال جاری در منطقۀ شیرپور زمانی بازداشت شدند که هر دو مصروف تصویربرداری بودند، آنها درست در منطقهای بازداشت شده اند که ایمن الظواهری، رهبر شبکه القاعده توسط طیاره بیسرنشین امریکایی هدف قرار گرفته و کشته شد.
رادیو آزادی خواست در این مورد نظر حکومت طالبان را داشته باشد، اما سخنگویان طالبان دستیاب نشدند.
پیش از این کمیتۀ بینالمللی مصونیت خبرنگاران نیز در اعلامیهای بازداشت ایورشیرر و همکار افغان او را محکوم کرده و از طالبان خواسته بود که آنان را آزاد کنند.
در اعلامیۀ این کمیته آمده بود، ایورشیرر برای باقی ماندن در افغانستان تا ماه سپتمبر ویزه داشت و در کنار آن جواز کار وزارتهای خارجه و کار امور اجتماعی حکومت طالبان را نیز با خود داشت.
این کمیته به نقل از دو خبرنگار آگاه در این مورد در اعلامیهای خود افزوده است که طالبان نخست اسنادهای ایورشیرر و فیض الله فیض را بررسی کردند و برای هردوی آنان "جاسوس"خطاب کرده اند.
به اساس این گزارش، برای بازداشت این دو تن نزدیک به ۵۰ فرد مسلح طالبان آمده بودند، چشمهایشان را بستند و بعداً آنها را به جای نامعلوم انتقال داده اند.
این در حالیست که طالبان پس از حاکمیت دوباره شان در افغانستان، خبرنگاران زیادی را بازداشت، شکنجه و در کنار آن برخی فعالان مدنی را نیز تهدید و یا زندانی کرده اند.