لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۴ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۲۲

نگرانی تازه اتحادیه اروپا در مورد دوام ممنوعیت طالبان بر مکاتب دخترانه افغانستان


آرشیف، یک مکتب دخترانه در افغانستان
آرشیف، یک مکتب دخترانه در افغانستان

نماینده اتحادیه اروپا در افغانستان در مورد ادامه ممنوعیت طالبان بر مکتب‌های دخترانه در افغانستان نگرانی کرده و می‌گوید، تا زمانی‌که طالبان به دختران افغان اجازه مکتب رفتن را ندهند، حقوق دیگر آنان نیز رعایت نخواهد شد.

توماس نیکلاسن، نماینده این اتحادیه در افغانستان در این مورد در صفحه تویتر خود نوشته "در بارۀ رفتن دوباره دختران بسیار گپ زده می‌شود که گویا این یگانه نگرانی حقوق بشری افغانان باشد و با پاسخ طالبان در بارۀ بازگشایی مکتب‌ها آنان قانع خواهند شد".

او افزوده است که چنین نیست، اما این گام نخست خواهد بود.

آقای نیکلاسن در صفحه تویتر خود افزوده: "گاه نا گاه من تعجب می‌کنم که آیا ما در مورد مکتب‌های دختران زیاد صحبت می‌کنیم که گویا این تنها نگرانی حقوق بشری باشد و این‌که گویا افغانان با اقدام طالبان در این باره قانع شوند، اما مانند آن‌که از طرف طالبان پاسخ گفته می‌شود افغانان باید راضی باشند، اما بعد من متوجه می‌شوم تا زمانی‌که آنان این کار را نکنند، به سایر حقوق احترام نمی‌شود. این درجۀ یک است."

توماس نیکلاسن نماینده اتحادیه اروپا در افغانستان
توماس نیکلاسن نماینده اتحادیه اروپا در افغانستان

این در حالی‌ست که طالبان با حاکمیت‌شان از یک سال به این‌سو شماری زیادی از دختران افغان بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب و آموزش محروم کرده‌اند.

طالبان با حاکمیت‌شان از یک سال به این‌سو شماری زیادی از دختران را از رفتن به مکتب و آموزش محروم کرده‌اند.

میترای ۱۷ ساله یکی ازین دختران که متعلم صنف یازدهم در یکی از مکتب‌های کابل بود، شهری‌که به دست طالبان سقوط کرد می‌گوید، از حدود یک سال به این‌سو از رفتن به مکتب منع شده که امید‌های آینده او و هزاران دختر افغان دیگر را از بین برده است.

میترا می‌افزید که اگر امسال درس می‌خواند اکنون فارغ صنف دوازدهم و به رشته دل‌خواه خود آماده‌گی می‌گرفت.

او می‌افزاید: "به مثل من صد‌ها و هزاران دختر دیگر هم به این امید بودند که امسال شهادتنامه‌های مکتب خود را بگیرند و به تحصیلات عالی خود ادامه بدهند، اما از بدبختی به ما اجازه داده نشد، این‌که یک سال از درس‌های خود عقب ماندیم بر روح و روان ما تأثیر بسیار بد دارد، خواست ما از سازمان ملل این است که یک اقدام آنان بکنند که مکتب‌ها باز شود و دختران به درس‌های خود ادامه دهند."

رادیو آزادی تلاش کرد تا در این مورد دیدگاه حکومت طالبان را داشته باشد، اما تا تهیه این گزارش وزارت معارف و سخنگویان حکومت طالبان به پرسش‌ها پاسخ ندادند.

طالبان با حاکمیت‌شان از یک سال به این‌سو شماری زیادی از دختران افغان بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب و آموزش محروم کرده‌اند.
طالبان با حاکمیت‌شان از یک سال به این‌سو شماری زیادی از دختران افغان بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب و آموزش محروم کرده‌اند.

اما افزون بر این، پوشانیدن صورت دختران و زنان به اجبار، محدودیت بر آموزش و کار، ممنوعیت سفر بدون محرم شرعی و همچنان جلوگیری از اعتراض‌های صلح‌آمیز، مواردی اند که اداره فعلی طالبان را در داخل و خارج با واکنش‌های گسترده و پرسش‌ها مواجه ساخته است، اما طالبان هم بار‌ها گفته که حقوق بانوان را در چهارچوب اسلام تأمین کرده‌است.

از طرف دیگر اداره زنان سازمان ملل در صفحه تویتر خود نوشته، زنان و دختران ۴۹ درصد کسانی را می‌سازند که به کمک‌های بی‌درنگ بشری نیاز دارند.

زنان و دختران ۴۹ درصد کسانی را می‌سازند که به کمک‌های بی‌درنگ بشری نیاز دارند.

پیش ازین طالبان در مورد مکتب‌های دختران گفته بودند که طرحی را به رهبری‌شان سپرده اند و تا پس از دستور رهبری‌شان مکتب‌ها را به روی دختران بالای صنف ششم باز خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG