لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۰۳

صندوق جهانی آموزش ملل متحد: برنامه‌ها برای رشد آموزش در افغانستان متوقف نشده است


آرشیف - شاگردان دوره ابتداییه در یکی از مکاتب ولایت کندهار
آرشیف - شاگردان دوره ابتداییه در یکی از مکاتب ولایت کندهار

صندوق جهانی آموزش سازمان ملل متحد موسوم به «آموزش منتظر مانده نمی‌تواند» از ادامۀ فعالیتش در افغانستان اطمینان داده است.

ماه‌ها از بسته بودن دروازه‌های مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان گذشت.

اقدام طالبان مبنی بر بستن این مکاتب به سطح ملی و بین‌المللی با انتقادهای جدی به همراه شده است.

سازمان ملل متحد می‌گوید که در افغانستان شماری از نهاد‌های غیردولتی برای رشد آموزش کار می‌کنند.

یاسمین شریف، مسئول صندوق «آموزش منتظر مانده نمی‌تواند» گفته است که هفتاد و هشت میلیون و دوصد هزار کودک و نوجوان در سراسر جهان به مکتب رفته نمی‌توانند.

این صندوقِ سازمان ملل متحد در بخش آموزش در شرایط اضطراری و بحران‌های درازمدت فعالیت می‌کند.

یاسمین: تمامی طالبان مخالف آموزش دورۀ ثانوی دختران نیستند.

خانم یاسمین سه‌شنبه هنگام ارایه گزارش سالانۀ اداره‌اش در نیویارک گفت که هنوز هم در افغانستان موانع در برابر آموزش دختران پا برجاست.

او افزود که برنامه‌های آنان و نهادهای غیردولتی دیگر برای رشد آموزش در افغانستان متوقف نشده است: "برنامه‌های ما متوقف نشده است. بنیاد آغا خان در افغانستان از دهه‌ها به این سو فعالیت می‌کند و هنوز هم کار می‌کند. همانگونه که کمیتۀ سویدن برای افغانستان برنامه‌هایش را عملی می‌کند. همچنان می‌خواهم اشاره کنم که تمامی طالبان مخالف آموزش دورۀ ثانوی دختران نیستند. یقیناً که من به گونۀ غیررسمی صحبت کرده‌ام و این کار را بخاطر اینکه تعامل کنیم، انجام می‌دهیم و آن جا کسانی استند که می‌خواهند ببینند که دختران دورۀ ثانوی خودشان یا دختران بالغ به مکتب بروند."

طالبان پس از آن که در پانزدهم ماه آگست دوباره بر کابل، پایتخت افغانستان حاکم شدند، نگذاشتند دختران مکتب بالاتر از صنف ششم به مکتب بروند.

مریم: صبح دل ما نمی‌خواهد که از خواب بیدار شویم. بخاطری که افسرده شده ایم.

مریم محمدی، صنف یازدهم مکتب در ولایت نیمروز بود که با حاکمیت دوبارۀ طالبان تا امروز نتوانسته است به مکتب برود.

او به رادیو آزادی گفت که به دلیل محرومیت از حق آموزش افسرده شده است: "نمی دانم که آیندۀ ما چه خواهد شد، چه کار خواهیم کرد. در گذشته زمانی که صبح از خواب بیدار می شدیم، خوشحال و سرحال به سوی مکتب می‌رفتیم. اما حالا صبح دل ما نمی‌خواهد که از خواب بیدار شویم. بخاطری که افسرده شده ایم."

سرانجام مریم و هم صنفی‌هایش چه زمان اجازۀ رفتن به مکتب خواهند یافت؟

وزارت معارف حکومت طالبان به این پرسش ما دیروز چهارشنبه پاسخ نداد.

این وزارت چند ماه پیش از کار روی طرحی در این مورد سخن گفته بود.

اقدام طالبان مبنی بر جلوگیری از آموزش دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم در افغانستان، به سطح ملی و بین‌المللی با انتقاد‌های جدی به همراه شده است.

هرچند طالبان می‌گویند که در چوکات شریعت اسلام به حقوق زنان و دختران احترام دارند، شماری از نهادهای مدافع حقوق بشر گفته اند که طالبان با محروم کردن دختران از حق آموزش، حقوق بشری آنان را نقض کرده اند.

XS
SM
MD
LG