لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۰۵

طالبان: طرح باز شدن مکاتب متوسطه و لیسه دختران نهایی نشده است


آرشیف - یک مکتب دخترانه در ولایت هرات
آرشیف - یک مکتب دخترانه در ولایت هرات

با گذشت یک سال از حاکمیت طالبان در افغانستان، وزارت معارف حکومت طالبان می‌گوید، طرح و راه‌کار باز شدن مکتب‌ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم هنوز نهایی نشده است.

صابره که دانش‌آموز صنف یازدهم یکی از مکاتب شهررکابل است. او می‌گوید برای باز شدن دروازۀ مکتب لحظه شماری می‌کند، اما وقتی می‌بیند که طالبان هنوز هم در این باره فیصله نکرده اند، بر ناامیدی‌اش افزوده می‌شود.

صابره دانش آموز صنف یازدهم: من کاملاً مایوس و ناامید شده‌ام آیا آیندۀ ما چه خواهد شد؟

او به رادیوآزادی گفت که حالا کاملاً مایوس شده و رفتن به مکتب برایش یک رویا به نظر می‌رسد: "من هر روز فکر می‌کنم که طالبان اعلام می‌کنند که دختران به مکتب بروند اما متاسفانه که تا هنوز این حرف را از طالبان نشنیده‌ام، من کاملاً مایوس و ناامید شده‌ام آیا آیندۀ ما چه خواهد شد؟"

این تنها نگرانی صابره نیست که از رفتن به مکتب محروم مانده است، بلکه هزاران دختر دیگر، خانواده‌هایشان، نهادهای بین‌المللی و مدافعان حقوق زنان و دختران نگران این وضعیت هستند.

حامد کرزی رئیس جمهور سابق افغانستان
حامد کرزی رئیس جمهور سابق افغانستان

به تازگی حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان در گفت‌وگو با شبکۀ رادیو تلویزیون "دویچ ولۀ جرمنی" گفته است، ملالی دختر ده سالۀ وی در حال فارغ شدن از صنف ششم است و پس از آن نخواهد توانست که به آموزش ادامه دهد.

این در حالیست که وزارت معارف حکومت طالبان به روز سه شنبه در برنامۀ حسابدهی این وزارت به ملت گفت که هنوز طرح باز شدن مکاتب دختران صنف ۷ تا ۱۲ نهایی نشده است.

عزیزاحمد ریان، سخنگوی این وزارت در این نشست در پاسخ به سوالات خبرنگاران گفت: "هیچ کس در امارت اسلامی چه در سطح بالا و یا در سطح پائین با تعلیم دختران مخالف نیست، اما در بخش میکانیزم، طرح، میتود، پالیسی و در مورد وقت و راهکار آن برخی مسایل موجود است که تا هنوز رهبری امارت اسلامی و مسئولین ادارات ذیربط به تفاهم نرسیده اند، در بخش ترتیب میکانیزم و طرح پیشرفت شده است اما به یک حل نهایی نرسیده است."

اما آقای ریان توضیح نداد که این پیشرفت‌ها چه بوده و طرح‌شان چه زمانی نهایی خواهد شد.

طالبان سال گذشته گفته بودند که با آغاز سال درسی جدید همه مکاتب دختران باز خواهند شد، اما با وجود فشارهای بین‌المللی و انتقادات گستردۀ داخلی و بیرونی، این کار را نکردند.

این در حالیست که صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) به روز دوشنبه در یک گزارش تحلیلی خود گفت که با محروم شدن دختران دورۀ متوسطه از رفتن به مکتب، اقتصاد افغانستان در دوازده ماه گذشته ۵۰۰ میلیون دالر زیان کرده است.

XS
SM
MD
LG