سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان میگوید، که حکومت طالبان حمایت های مردمی را با خود به همراه دارد و بایستی دنیا نیز با این حکومت تعامل خوب داشته باشد.
امیرخان متقی که در نشست عالمان دینی٬ بزرگان قومی٬ باشنده گان ولایت کندهار و مقام های حکومت طالبان به روز پنجشنبه سخنرانی میکرد گفت که حکومت طالبان سرگرم ساختن پالیسی یا سیاست خارجی است تا بتواند روابط بهتری با دنبا تامین کند.
"از دنیا تعامل مثبت میخواهیم اما از آنان این توقع را هم داریم که افغانان را بگذارند مانند دیگر کشورها به خوشی خود زندگی داشته باشند، همین مشروعیت مردمی است که ما در ۱۱ روز تمام کشور را گرفتیم".
در این نشست دیگر مقامهای طالبان هم سخنرانی کردند.
طالبان پیش از این هم خواستار تعامل جهان و به رسمیت شناختن حکومتشان شده بودند.
مقامهای طالبان درحالی از داشتن مشروعیت مردمی سخن میگویند که نیمی از جمعیت افغانستان و یا بیشتر از آن که زنان هستند، نارضایتی خود از حکومت طالبان را به گونۀ آشکارا اعلان کردند و بارها بخاطر وضع کردن محدودیتها بالای دختران و زنان صدا بلند کرده اند.
طالبان از ۱۵ آگست سال گذشته میلادی تا کنون مکتبها را به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته اند، بسیاری از آنان را از کار در ادارات دولتی منع کردند، حجاب را بر آنان اجباری کردند و به آنان گفته اند که بدون محرم به سفرهای طولانیتر رفته نمیتوانند.
اما طالبان همواره میگویند، حقوق زنان در چارچوب شریعت اسلامی تأمین است.
نجیب آزاد، آگاه امور سیاسی به این نظر است که طالبان هیچگاهی بدون حمایت زنان افغانستان نمیتوانند حمایت مردمی را بدست آورند.
نجیب آزاد : طالبان هیچگاهی بدون حمایت زنان افغانستان نمیتوانند حمایت مردمی را بدست آورند.
"دادن نام نشست مردمی به نشست کندهار کاملا کار غلط است، بخاطری که این نشست مردمی نبود، نشستی که پیش از این هم در کابل برگزارشده بود نشست عالمان دین نبود، چون همان کسانی در آن گردهم آمده بودند که اعضای طالبان بودند. در نشست کندهار آن نیم جامعه که زنان هستند حضور نداشتند و به این اساس این نشست مردمی نیست".
به گفتۀ آقای آزاد، تا زمانی که طالبان مشروعیت داخلی بدست نیاورند، مشروعیت جهانی نمیتوانند بدست آورند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت، نشست کندهار به هدف تجلیل از ۲۸اسد سالروز استقلال افغانستان و حمایت از حکومت طالبان برگزار شده است.
آقای مجاهد شمار اشتراک کنندگان این نشست را حدود سه هزار تن گفت.
طالبان پس از حاکمیت دوبارهشان برای بار دوم نشستی را با اشتراک شمار زیاد از عالمان دینی و بزرگان قومی حامی خودشان برگزار کرده اند.
در هشتم ماه سرطان هم نشستی با اشتراک حدود سه هزار تن ا ز عالمان دینی و بزرگان قومی برگزار شده بود که در آن همین موضوعات مطرح شد.
جهان برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان پیش شرطهایی را تعیین کرده که ایجاد یک حکومت همهشمول، احترام به حقوق بشر به ویژه حق تحصیل و کار زنان و قطع رابطه با گروههای از جمله موارد مهم این شرطها اند.