یک نماینده بلند پایۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان از ایجاد مشکلات در برابر رسانهها و خبرنگاران از سوی طالبان سخن گفته است.
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشری افغانستان به روز سهشنبه در نشست آنلاین کمیتهٔ جهانی محافظت از خبرنگاران گفته، طالبان خبرنگاری تحقیقی را بند کرده و حتی برای پوشش خبری ساده دسترسی به اطلاعات را محدود کرده است: "احساس من این است، نه تنها مطالب انتقادی سانسور میشود، بلکه فراتر از آن حتی بر واقعهها و مناطق غیر انتقادی محدودیت وضع کرده میشود، مانند انفجار در مکتبها و سایر واقعات مانند این. اگرچه امکان دارد که این پوشش انتقادی نباشد. آن زمان که من آنجا (افغانستان) بودم، با خبرنگاران صحبت کردم، خبرنگاری تحقیقی به هیچ وجه مجاز نیست."
آقای بنیت میافزاید، دسترسی به اطلاعات کم شده که این بالای امنیت مردم، آزادی بیان و وضعیت حقوق بشری تاثیر مستقیم دارد.
در همین حال شماری از خبرنگاران در افغانستان میگویند که وضعیت رسانهها و خبرنگاران در افغانستان نسبت به گذشته بدتر شده است.
آنان میگویند، دسترسی به اطلاعات در مقایسه به گذشته کم شده است.
ضمیر صافی، یکی از این خبرنگاران به رادیو آزادی گفت: "در افغانستان دایرۀ فشار بالای خبرنگاران روز به روز تنگتر میشود. در مقایسه به گذشته دسترسی به معلومات کم شده و در واقعات امنیتی برای خبرنگاران ساعتها اجازه داده نمیشود، اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، آزادی خبرنگاران و رسانهها زیر سوال میرود."
عمران دانش، خبرنگار طلوع نیوز میگوید، نه تنها که دسترسی به معلومات نظر به گذشته کم شده بلکه با خبرنگاران خشونت نیز صورت میگیرد: "تنها همان اطلاعات و جزئیاتی به رسانهها داده میشود که حکومت میخواهد. بطور مثال یک خبرنگار میخواهد در مورد یک موضوع تحقیق کند یا اینکه مسایل پنهان را آشکار بسازد، مسئولین حکومت، مقامها، و سخنگویان از صحبت در این مورد خودداری میکنند و نمیخواهند در آن مورد اطلاعات، جزئیات و معلومات را با شما شریک بسازد."
با توجه به این مشکلات ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان از جامعه جهانی میخواهد که با استفاده از فشارهای سیاسی و اقتصادی خود در برابر طالبان آنان را مجبور کنند که چگونه در برابر خبرنگاران پاسخگو باشند.