لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۸ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۲۲

نهاد های حمایت از خبرنگاران از امریکا خواستند صدور ویزه برای خبرنگاران افغان را سرعت بدهد


تصویر آرشیف: خبرنگاران در کابل با تهدید طالبان رو به رو اند
تصویر آرشیف: خبرنگاران در کابل با تهدید طالبان رو به رو اند

شماری از نهادهای حمایت از خبرنگاران از ایالات متحده آمریکا خواسته اند که بخاطر مصئونیت خبرنگاران افغان، روند صدور ویزا ی بشردوستانه و ویزه ویژه پناهنده‌گی را سرعت بخشد.


کمیتۀ جهانی مصونیت خبرنگاران به تازه‌گی در خبرنامه‌یی نوشته که ۲۴ نهاد پشتیبان جهانی پشتیبان خبرنگاران و رسانه‌های آزاد زیر چتر شبکۀ خبرنگاران در معرض خطر (JID) در نامۀ مشترک خواستار تأمین مصونیت خبرنگاران افغان از دولت آمریکا شدند.

این سازمان در یک خبرنامه نوشته که در این نامه از انتونی بلنکن وزیرخارجه آمریکا خواسته شده که روند صدور ویزه بشردوستانه و ویزه ویژه پناهنده‌گی ( اس.آی.وی) را برای خبرنگاران افغان سرعت بخشند.

در این نامه از اداره رئیس جمهور بایدن خواسته شده که با حکومت‌های کار کند که خبرنگاران افغان برای بدست آوردن ویزه آمریکا آن‌جا رفته‌ اند.

در این نامه تسریع روند ویزه پی تو٬ اس ای وی و آن ویزه‌هایی خواسته شده که آمریکا به افغانان اعلان کرده است.

کمیته مصئونیت خبرنگاران که مقر آن در شهر نیویارک ایالات متحده است
کمیته مصئونیت خبرنگاران که مقر آن در شهر نیویارک ایالات متحده است

این نامه درحالی به حکومت امریکا نوشته شده که از یک سال به این طرف شمار زیادی از خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها در افغانستان و بیرون از آن با مشکلات جدی امنیتی و اقتصادی روبرو هستند.

در نامه ارسالی به حکومت امریکا از وزیرخارجه آن کشور خواسته شده است تا توجه خاص به روند صدور ویزه داشته باشد

خبرنگاران افغان که به پاکستان رفتند از دشواری های زنده‌گی شکایت دارند.

سمیع الرحمان رحمانی که خبرنگار در یکی از تلویزیون‌های خصوصی بود، اکنون در پاکستان منتظر ویزه امریکا است.

او روز جمعه به رادیو آزادی گفت:

" شماری از افغانان که بخاطر طی پروسس ویره پی تو به پاکستان آمدند با مشکلات جدی مواجه اند، از یک طرف وقت این پروسه زیاد است، به شمول من افراد زیادی از ماه‌ها به این طرف آمدند و انتظار می‌کشند اما هنوز سرنوشت شان معلوم نیست، اگر وضعیت همینگونه باشد پس شاید من زیاد نمانم و احتمال دارد خطر را به جان بخرم و دوباره به کشور خود برگردم".

در ماه های اخیر تعداد زیادی از افغانها به شمول خبرنگارانی که در اسلام آباد منتظر دریافت ویزه استند در برابر دفاتر سازمان ملل متحد گردهمایی های اعتراضی بر پا کرده بودند
در ماه های اخیر تعداد زیادی از افغانها به شمول خبرنگارانی که در اسلام آباد منتظر دریافت ویزه استند در برابر دفاتر سازمان ملل متحد گردهمایی های اعتراضی بر پا کرده بودند

نجیبه زمان یک خبرنگار دیگر افغان که به پاکستان رفته می‌گوید زنده‌گی اش با تهدیدها روبروست و نمی‌تواند دوباره به کشور برگردد.

وی به رادیو آزادی گفت:

" اگر پی توی من نتیجه ندهد پس من با مشکلات سخت مواجه خواهم شد. این‌جا هوا بسبار گرم است و کرایه خانه هم بسیار زیاد است، نرخ مواد غذایی و آب آشامیدنی هم بلند است در مجموع زنده‌گی کردن اینجا بسیار دشوار است".

پس از آن‌که طالبان برای بار دوم در افغانستان حاکم شدند امریکا و تعدادی از کشورهای دیگر برنامه ویژه پناهنده‌گی را برای افغانانی که با آن‌ها کار کرده بودند اعلان کردند که به اساس گزارش های مقام‌های امریکایی تا کنون تنها آمریکا ۸۰هزار افغان را به آمریکا انتقال داده

با وجود این هم سازمان گزارشگران بدون مرز در یک گزارش تازه اش گفته از ۱۵آگست سال گذشته تا ۲۰جولای ۱۹۶ خبرنگار افغان را از افغانستان خارج کرده است.

XS
SM
MD
LG