لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۳۲

تازه ترین گزارش سیگار: سرکوب زنان و دختران در افغانستان ادامه دارد


تصویر آرشیف: تعدادی از زنان معترض در کابل
تصویر آرشیف: تعدادی از زنان معترض در کابل

اداره سرمفتش ویژه امریکا در امور بازسازی افغانستان، وضعیت اینکشور را برای زنان و دختران نگران کننده دانسته است.

سیگار در پنجاه و ششمین گزارش سه ماهه اش به کانگرس امریکا، گفته که سرکوب بانوان در افغانستان همچنان ادامه دارد.

سیگار، اداره سر مفتش ویژه امریکا در امور باز سازی افغانستان در گزارش تازه اش به کانگرس ایالات متحده چند نکته از جمله وضعیت زنان و دختران و بحران بشری در افغانستان را نگران کننده دانسته است.

به گفتۀ سیگار، با وجود در خواست های امریکا و جامعه جهانی، برای رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان، به نظر می رسد که طالبان تقریباً تمامی محدودیت های دهه نود میلادی و حاکمیت نخست شانرا بر زنان و دختران تحمیل می کنند.

در گزارش به روز های نخست حاکمیت دوم طالبان اشاره شده که در آن ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان گفته بود، برای زنان و دختران در چهارچوب شریعت اسلامی حقوق داده می شود.

بر ساس گزارش سیگار٬ زنان و دختران در افغانستان در وضعیت خیلی بد مانند سالهای دور اول حاکمیت طالبان قرار دارند
بر ساس گزارش سیگار٬ زنان و دختران در افغانستان در وضعیت خیلی بد مانند سالهای دور اول حاکمیت طالبان قرار دارند


اداره سرمفتش ویژۀ امریکا در امور بازسازی افغانستان در گزارش تازه اش که در ۳۰ جولای به کانگرس ایالات متحده ارائه شد، گفته است که حکومت طالبان برای دادن حقوق بشر بر اساس معیار های جهانی هیچگونه تعهدی نسپرده است.

برخی از فعالان مدنی: طالبان از آموزش و کار دختران و زنان به عنوان ابزار استفاده می کنند تا حکومت شان در سطح جهان به رسمیت شناخته شود

در عین حال به گفتۀ سیگار طالبان به وضع محدودیت های جدی در برابر زنان ادامه داده اند.

این اداره، گفته های هیدر بار مسئول بخش زنان در دیده بان جهانی حقوق بشر را برجسته ساخته که گفته است، آنچه در حال حاضر در افغانستان واقع می شود، جدی ترین بحران بشری برای زنان در جهان است.

او در پیامی به رادیو آزادی نیز ارزیابی اش را از وضعیت زنان و دختران در افغانستان شریک کرد.

" واقعیتِ تکان دهنده است که افغانستان را یگانه کشور در جهان می سازد که دختران بر اساس جنسیت شان از آموزش باز داشته می شوند. طالبان باید اقدام های فوری را به اجرا بگذارند و مکتب ها را به روی همه دختران بگشایند. همچنان همه تخطی ها در برابر زنان و دختران را پایان دهند."

هیدر بار مسئول بخش زنان در دیده بان جهانی حقوق بشر
هیدر بار مسئول بخش زنان در دیده بان جهانی حقوق بشر

نزدیک به یک سال می شود که برای دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان اجازه رفتن به مکتب داده نمی شود.

اینسو مقام های طالبان هم از پیشرفتی در این مورد سخن نگفته اند.

به باور برخی از فعالان زن، طالبان از آموزش و کار دختران و زنان به عنوان ابزار استفاده می کنند تا حکومت شان در سطح جهان به رسمیت شناخته شود. هیچ کشوری تا اکنون حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

با ادامه در خواست های داخلی و جهانی، گروه های مدافع حقوق زنان، به روز سه شنبه (۱۱ اسد) در کابل نشستی را برگزار کردند و خواهان بازگشایی مکتب های دخترانه شدند.

آنها همچنان از بسته ماندن مکتب های دخترانه بالاتر از صنف ششم ابراز نگرانی عمیق کردند و در قطعنامه نهایی شان از جامعه جهانی به ویژه سازمان همکاری اسلامی خواستند تا از خواست دختران افغان به ویژه در بخش آموزش حمایت کنند.

XS
SM
MD
LG