لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۲۳

حاصلات انگور در ولایت هرات افزایش یافته است


یکی از فروشنده گان میوه تازه در ولایت هرات
یکی از فروشنده گان میوه تازه در ولایت هرات

ریاست زراعت وآبیاری طالبان درهرات می گوید که کاهش افات نباتی،مکانیزه شدن باغداری وافزایش مهارت های باغ داران امسال حاصلات انگور این ولایت در مقایسه با سال گذشته، بیست درصد افزایش یافته است.

بر بنیاد پیشبینی های این ریاست امسال قرار است بیشتر از ۱۵۰ هزار تُن انگور در هرات برداشت شود.

اما صادر نشدن انگور تازه هرات به علت غیر فعال ماندن دهلیزهای هوایی از نگرانی جدی باغداران این ولایت است.

عبدالناصر حیدری یکی از باغداران ولسوالی گذره هرات است. امسال باغ انگوری این باغدار پنجاه ساله پرثمرتر از سال گذشته است.

تقریبا بیست نوع انگور در باغ عبدالناصر حیدری وجود دارد.

او می گوید که سال گذشته نزدیک به ده تن انگور از باغش برداشت کرد؛ اما امسال حاصلات انگور به بیشتر از دوازده تن رسیده است.

حیدری به رادیو آزادی می گوید که پارسال و امسال به علت مسدود بودن دهلیزهای هوایی نتوانسته انگورش را صادر کند.

به گفته او، دو سال پیش مقداری از انگور باغ او به هندوستان و پاکستان صادر شده بود.

:" معضلاتی وجود دارد که دهلیزهای هوایی فعال نیست تا از طریق آن انگور خود را صادر کنیم. انگور هرات میوه ای است که از لحاظ صادرات بسیار نازک است. باید پروسس و سردخانه های قوی باشد تا پیش از رفع حاصل انگور را نگهداری بکنیم و بعدا صادر بکنیم. اینگونه استندرد میشود و بهتر است."

انواع مختلف انگور در ولایت هرات وجود دارد
انواع مختلف انگور در ولایت هرات وجود دارد

ریاست زراعت و آبیاری هرات می گوید که بر بنیاد پیشبینی های این اداره، امسال بیشتر از ۱۵۰ هزار تُن انگور در این ولایت برداشت می شود.

در حالی که سال گذشته تولیدات انگور هرات ۱۳۵ هزار تن بود.

کاهش آفات نباتی،مکانیزه شدن باغ داری وافزایش مهارت های باغ داران ازعمده ترین دلایل افزیش حاصلات انگورازسوی مسئولان ریاست زراعت هرات خوانده شده است.

حمیدالله ناصری مدیر ترویج ریاست زراعت و آبیاری هرات می گوید که با وجود افزایش حاصلات انگور، چانس صادرات این میوه تازه به بیرون از کشور تقریبا صفر است.

"انگور تازه را صادر کرده نمی توانیم و در این زمینه مشکلات داریم اما کشمش را می توانیم به کشورهای ایران، هند و سایر کشورهای همسایه صادر کنیم."

اتاق زراعت هرات می گوید که تا دو سال پیش بخشی از انگور تازه این ولایت به کشورهای مختلف از جمله پاکستان، هندوستان و امارات متحده عربی صادر می شد.

بشیر احمد بهادری رییس این اتاق با اشاره به صادر شدن نزدیک به هشت هزار تن انگور هرات به پاکستان در سال ۱۳۹۷ می گوید که اگر دهلیزهای هوایی کشور مسدود نمی شد، امسال بیشتر انگور تازه هرات به خارج صادر می شد.

او در این باره به رادیو آزادی می گوید:

"انگور هرات را به خاطر نبود کارگو و یا دهلیز هوایی نمی توانیم صادر کنیم و پروازهای خارجی کم است و بیشتر انگور به کشمش تبدیل می شود و بعدا کشمش را صادر می کنیم. امسال از آدرس زراعت و مالداری با بیشتر تجار که صحبت کردیم، آنان به ما وعده زیاد دادند و اکنون هم با باغداران کار می کنند تا انگور به شکل معیاری به کشمش تبدیل شود و آن را صادر بکنیم."

تصویر آرشیف: کاهش آفات نباتی باعث افزایش حاصلات انگور شده است
تصویر آرشیف: کاهش آفات نباتی باعث افزایش حاصلات انگور شده است


به باور برخی از کارشناسان زراعتی، بسیاری از کشورهای همسایه و منطقه علاقه مند خریداری انگور هرات اند؛ اما در حال حاضر به خاطر به رسمیت شناخته نشدن حکومت طالبان، این کشورها از واردات انگور هرات خودداری می کنند.

بشیراحمد احمدی یک تن از این کارشناسان است. او می گوید که صادر نشدن انگور تازه را به زیان باغ داران می داند.

به گفته او، انگور هرات از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و باید زمینه صادرات آن به کشورهای مختلف فراهم شود.

"سال های گذشته حدود پانزده الی بیست هزار تن کشمش صادرات داشتیم. ظرفیت صادرات انگور تازه بین بیست تا بیست و پنج هزار تن وجود دارد به شرطی که شرایط مناسب مساعد شود تا انگور به شکل معیاری صادر شود."

بیشتر از دوازده هزار و ۱۲۰ هکتار باغ انگوری در ولایت هرات وجود دارد.

بر بنیاد آمارهای ریاست زراعت و آبیاری هرات، بیشتر از دوازده هزار و ۱۲۰ هکتار باغ انگوری در این ولایت وجود دارد.

این باغ ها بیشتر در ولسوالی های اوبه، پشتون زرغون، گذره و انجیل موقعیت دارند.

ریاست زراعت و آبیاری هرات می گوید که ۷۲ نوع انگور در این ولایت وجود دارد که بیشتر انواع انگور ظرفیت صادر شدن به بیرون از کشور را دارد.

به گفته این ریاست، در حال حاضر نزدیک به هفتاد درصد انگور هرات به علت صادر نشدن به خارج و تکمیل ظرفیت بازارهای داخلی، به کشمش تبدیل می شود.

عبدالناصر حیدری می گوید که اگر مشکل صادرات انگور هرات رفع نشود، همه زحمت هایش برای پرورش تاکستان های انگورش به هدر خواهد رفت.

XS
SM
MD
LG