در ادامۀ درخواست ها برای بازگشایی مکتب های متوسطه و لیسۀ دختران در افغانستان ، بنیاد ملاله در نامۀ سرگشاده از رهبران جهان خواسته است که بر مقام های حکومت طالبان فشار دیپلماتیک آورند تا این مکاتب را باز کنند.
سه صد روز است که که طالبان ، دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم را در افغانستان از رفتن به مکتب محروم کرده اند.
منورۀ قریشی یکی از دانش آموزان دختر در کابل می گوید که آرزو داشت با فراغت از مکتب در رشتۀ ژورنالیزم تحصیل کند و به عنوان یک ژورنالیست صدای هموطنانش را انعکاس دهد.
او افزود:
« مگر طالبان می خواهند که ما را حذف کنند. اگر دروازه های مکاتب به روی ما باز نشود ، مجبور می شویم که به روی جاده ها بریزیم و دادخواهی کنیم. سرمیدهیم ولی حذف شدنی نیستیم.»
طالبان برخلاف وعدۀ قبلی شان در سوم ماه حمل امسال اعلام کردند که مکتب های متوسطه و لیسۀ دختران در افغانستان تا اطلاع بعدی بسته خواهد بود.
مریم احمدی یکی دیگر از دانش آموزانِ که برای بازگشایی این مکاتب لحظه شماری می کند می گوید که نسبت به آینده ناامید شده است.
« مدت سه صد روز می شود که ما از آموزش و تعلیم محروم شدیم و تمام آرزوها و هدف های که داشتیم روز به روز با گذشت یکسال از بین رفت و از آیندۀ ما کاملاً ناامید شده ایم چون می خواستم که یک داکتر شوم و مصدر خدمت به زنان کشور خود شوم. چرا طالبان می خواهند که ما را از آموزش محروم کنند؟
بنیاد ملاله در یک نامۀ سرگشاده روز پنجشنبه گفت که با دوام ممنوعیت بر آموزش دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم مکاتب در افغانستان ، این دختران بیشتر امید شان را از دست می دهند.
این بنیاد مربوط به ملاله یوسفزی برندۀ جایزه صلح نوبل است که برای حق دسترسی دختران به آموزش تلاش می کند.
در این نامه از رهبران جهان خواسته شده است که از حقوق دختران افغان دفاع کنند زیرا به گفتۀ بنیاد ملاله ، زنان جوان تحصیل کرده و توانمند می توانند دنیا را امن تر و قوی تر کنند.
پیش از این ، دیده بان حقوق بشر روز چهارشنبه در اعلامیۀ گفت که محدودیت بر آموزش دختران پیامدهای ویرانگری برای دختران، خانوادهها و آیندۀ کشور دارد.
شماری از افغان ها به تازگی کمپاینِ را در شبکه های اجتماعی راه اندازی کرده واز طالبان خواسته اند که مکاتب را به روی دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم باز کنند.
طالبان که یازده ماه پیش در افغانستان دوباره به قدرت رسیدند گفته اند که حقوق زنان را در چهارچوب شریعت اسلامی رعایت می کند و در زمینۀ بازگشایی مکاتب دختران روی یک طرح کار جریان دارد.
اما هنوز روشن نیست که مکاتب متوسطه و لیسۀ دختران چی وقت و تحت چی شرایط دوباره گشوده خواهد شد.