نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان که ماموریت دو سالهاش پایان یافته، میگوید، حکومتهایی که حقوق اساسی و دسترسی مردم به خصوص زنان و اقلیت ها را به کار و تحصیل مانع می شوند٬ دوام نخواهند یافت.
دیبرا لاینز متن سخنرانی وداعیه خود را منتشر کرد و در آن گفته است : « در یک استراتیژی فیصله مهم تعامل است و این نشان میدهد ٬ حکومتهایی که افراد متخصص، زنان و اقلیتها را با خود نداشته باشند، دوام نمیآورند».
وی همچنان گفته است که به خاطر سرنوشت ملیون ها دختر افغان نگران است که از آموزش محروم مانده اند.
بانو لاینز همچنان افزوده که شمار زیاد از زنان افغان در عوض استفاده از استعدادهای شان خانهنشین شده اند و به این ترتیب نیمی از نفوس جامعه محدود شدهاست.
این نمایندۀ پیشین سازمان ملل برای افغانستان گفته است، این برایش زیاد دردناک است که زنان افغان را در شرایطی که دارند رها میکند و میرود.
بانو لاینز در سال ۲۰۲۰ به عنوان نمایندۀ خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان گماشته شد.
نماینده ویژهٔ سازمان ملل برای افغانستان در جریان ماه های اخیر با مقامات بلند پایه حکومت طالبان نیز دیدار های داشت و به چندین ولایت نیز سفر کرد تا بتواند طالبان را به بازگشایی مکاتب ترغیب کند. اما تلاش های وی به ثمر نرسید.
او افزوده که پس از حاکمیت طالبان بر افغانستان دختران بالاتر از صنف ششم اجازۀ آموزش را ندارند، هزاران زنی که در ادارههای نظام جمهوریت کار میکردند خانهنشین شده اند و در کنار آن حجاب بر زنان اجباری شده و اجازۀ سفر بدون محرم را ندارند.
طالبان تا به حال واکنشی به این اظهارات بانو لاینز نشان نداده است. اما سخنگویانش پیش از این بارها گفته اند که مخالف کار زنان نیستند، اما نخست باید شرایط کار برای زنان در ادارههای دولتی فراهم شود.