لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۲۷

نشر یه انسایدر: زنان افغان برای تامین حقوق و عدالت به مبارزه ادامه می‌دهند


تعدادی از روزنامه های جهان
تعدادی از روزنامه های جهان

روزنامه تلیگراف

  • روزنامه تلیگراف چاپ بریتانیا در شماره اخیر خود در مورد استفاده از مواد مخدر بخصوص هروئین در افغانستان مطلبی را نشرکرده است.


در آغاز این مطلب می خوانیم که هروئین افغانستان تنها به کشورهای دیگر مشکل ایجاد نکرده بلکه در داخل افغانستان هم فاجعه به بار آورده است. روزنامه تصویری را در زیر یک پل در کابل به نشر رسانده که در آن حدود یک هزار معتاد با لباسهای کثیف و دریده دیده میشوند که بعضی ها افتاده اند یک تعداد نشسته و یک تعداد هم ایستاده اند.

این تصویر از پل سوخته است که از سالها به این سو به یک مرکز معتادین تبدیل شده است. طوری که روزنامه یاد آور میشود در تصاویر چنین معلوم میشود که در اینجا اکثر جوانان هستند که صرف پوست و استخوان آنها مانده است.

تلیگراف می نویسد در حالی که کشورهای غربی بسیار تلاش می کنند که کوچه های شهرهای خود را از هروئین افغانستان در امان نگهدارند ، خود افغانها قربانی این مواد شده اند.

به اساس سروی که در سال ۲۰۱۵ صورت گرفته بود در ۳۹ میلیون نفوس افغانستان بین ۱ عشاریه ۹ تا ۲ عشاریه سه میلون نفر به مواد مخدر معتاد میباشند. تخمین میشود که استفاده از تریاک در مقایسه با دیگر کشورهای جهان در افغانستان زیاد باشد. بعد از بقدرت رسیدن طالبان و مشکلات اقتصادی٬ گمان میرود که وضیعت در رابطه با استفاده از مواد مخدر بدتر شود.

کامران نیاز عضو دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرائم در ملل متحد به روزنامه گفته است وقتی که مشکلات اقتصادی زیاد باشد ، وقتی که بیجا شده گان وجود داشته باشند ، در چنین حالت مردم بیشتر به مواد مخدر پناه میبرند.

کسانی که در زیر پل سوخته افتاده اند تقریبا تمام آنها از هروئین و یامواد دیگر مخدر بنام شیشه استفاده می کنند. هر یک از اینها سرگذشت جداگانه دارد ، امااکثریت آنها می گویند که در ایران به مواد مخدر آلوده شده اند.

درسال جاری طالبان کشت کوکنار را ممنوع اعلان کردند و با این امیدواری ایجاد شد که تولید مواد مخدر در افغانستان کاهش خواهد یافت، اما روزنامه تلیگراف می نویسد، این معلوم نیست که طالبان به این تعهد خود پابند خواهند ماند یاخیر؟

نشریه انسایدر

  • نشریه انسایدر در شماره اخیر خود در مورد روند مبارزه در برابر خشونت علیه زنان افغان مطلبی را به نشر رسانده است.


نشریه به تلاشهای یک خانم افغان بنام وحیده امیری اشاره کرده است که می گوید از زمان به قدرت رسیدن طالبان در ۱۵ اگست سال گذشته آرام ننشسته است.

او با یک تعداد دیگر از خانم ها در کابل و شهر های دیگر مظاهرات را راه اندازی کردند که به همین دلیل او بازداشت شد و بالاخره به ترک وطن مجبور گردید و اکنون در پاکستان بسر میبرد.

خانم امیری به نشریه انسایدر گفته است زنان افغان برای تامین حقوق و عدالت در کشور خود به مبارزه دوام میدهند.

XS
SM
MD
LG