لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۸ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۳۴

سازمان ملل: قاچاق مواد مخدر از افغانستان کشورهای همسایه را با مشکل روبرو کرده است


یکی از کشتزار های کوکنار در افغانستان
یکی از کشتزار های کوکنار در افغانستان

سازمان ملل متحد افغانستان را منبع قاچاق مواد مخدر و جرایم سازمان یافته به همسایه هایش میداند.

اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل میگوید، ادامه قاچاق مواد مخدر از افغانستان رشد اقتصادی و تجارت جهانی را آسیب زده است.

سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۹ میلادی به منظور جلوگیری از قاچاق مواد مخدر از راه گمرکها، مجمعی به نام شبکه منطقوی گمرکها را ایجاد کرد که در آن به شمول افغانستان، آزربایجان، گورجستان، قزاقستان، قرغیزستان، پاکستان، تاجکستان، ازبکستان و ترکمنستان در آن عضویت دارند.

به تازه گی هشتمین نشست این شبکه در تاجکستان برگزار شد، اما خلاف هفت نشست قبلی که در آن نماینده حکومت جمهوری اسلامی افغانستان اشتراک میکرد، به این نشست نماینده حکومت طالبان دعوت نشده بود.

در اعلامیه که در پایان این نشست از سوی اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد به نشر رسیده، در آن آمده است که قاچاق مواد مخدر و جرایم سازمان یافته از آدرس افغانستان، سبب مشکلات به کشورهای همسایه شده است.

تصویر آرشیف : حکومت سابق افغانستان برنامه های را به هدف تعقیب قاچاقبران مواد مخدر ره اندازی کرده بود.و چنین محموله هایی از مواد مخدر همواره کشف و ضبط می شد.
تصویر آرشیف : حکومت سابق افغانستان برنامه های را به هدف تعقیب قاچاقبران مواد مخدر ره اندازی کرده بود.و چنین محموله هایی از مواد مخدر همواره کشف و ضبط می شد.


اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد يا (UNODC) افزوده که این چالشها تهدید جدی را به امنیت، رشد اقتصادی و داد و ستد تجارتی به وجود آورده است.

خواستیم در رابطه به این نگرانی ها واکنش حکومت طالبان را داشته باشیم، اما با تماس های مکرر سخنگویان آن حاضر به گفت و گو نشدند.

هفته قبل، اما عبدالنافع تکور سخنگوی وزارت داخله حکومت طالبان در رابطه به نگرانی قاچاق مواد مخدر از افغانستان به کشورهای همسایه به رادیو آزادی گفته بود:

" ما تلاش میکنیم تا جلو قاچاق را بگیریم، اما اگر اینها میخواهند که راه حلی را برای این مشکل جستجو کند، ما آماده ایم با آنان ببینیم تا در مورد این موضوع از نزدیک صحبت شود، تا از طریق کار مشترک یک راه حل مشترک پیدا شود."

اشیتا میتال نماینده اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد برای آسیایی مرکزی در این نشست گفته است که با تحولات اخیر در منطقه، نیاز است تا برای جلوگیری از جرایم سازمان یافته، تدابیر امنیتی در امتداد سرحدات این کشورها تحکیم یابد.

پس از سقوط جمهوریت و آغاز حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان، فعالیت ها و کمک های اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل با این کشور متوقف شده و نظارتی بر وضعیت مواد مخدر در افغانستان ندارد.

گل احمد اعظمی عضو مشرانو جرگه اسبق افغانستان مواد مخدر را مشکل جهانی و مطنقه ای میداند و خواهان مبارزه مشترک با آن است:

"جامعه جهانی و امارت اسلامی باید یک زبان و پالیسی مشترک داشته باشند، تا فرمانی را که امارت اسلامی برای مبارزه با مواد مخدر داده، جامعه جهانی هم آن را حمایت کند. حمایت به این معنی که کمک های اقتصادی کند، کشت بدیل بدهد، زمینه کار را فراهم سازد و راه ها و شیوه های که با کمک آن فقر ختم شود. بنآ به یک مبارزه مشترک و جهانی ضرورت است.

از زمان ایجاد شبکه منطقوی گمرک ها در این سه سال، (۵۸۰) کیلوگرام هیرویین، بیش از یک صد هزار تابلیت نشه آور، (۵۵) تُن مواد کیمیاوی و بیش از پنج صد هزار بسته تنباکو هنگام قاچاق در گمرک های این هشت کشور ضبط شده است.

افغانستان یکی از مقصدهای قاچاق مواد کیمیاوی از کشورهای منطقه است که برای تولید هیرویین به این کشور قاچاق میشود.

گزارش: مرسلین ارسلا

XS
SM
MD
LG