لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۴ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۳۴

شفاخانه های افغانستان٬ درمانگاه های بی امکانات


عکس آرشیف : دو تن از زنان در یک شفاخانه در ولایت قندهار بر بستر فرزندان بیمار شان نشسته اند.
عکس آرشیف : دو تن از زنان در یک شفاخانه در ولایت قندهار بر بستر فرزندان بیمار شان نشسته اند.

شماری از مردم از نبود امکانات صحی و دوا در شفاخانه‌های دولتی در مرکز و ولایات افغانستان شکایت دارند و پرداخت هزینه های هنگفت به شفاخانه ها و کلینیک های خصوصی نیز برای شان دشوار است.

یک مرد میان سال که کودک سه ساله اش را به شفاخانه صحت طفل اندراگاندی در کابل برده است تا بیماری ناشی از سؤ تغذی طفل وی تداوی شود در صحبتی با رادیو آزادی چنین گفت:


" وقتی که بچه خود را بردیم کوتاه یک دو سوال چیزی انجام دادند باز نسخه نوشتند، انتظار داشتیم که باید لابراتوار روان می‌کردند و باید معاینات درست می‌شد، فقط دو نسخه نوشت کرده که یکی اش از داخل شفاخانه بگیر از دواخانه دولتی او هم یک قلم بود که آن‌جا رفتیم گفتند همین یک قلم را هم ما نداریم و خلاص شده و باید تو بروی از بیرون و از دواخانه‌های شخصی بگیری".

بیماران : شفاخانه های خصوصی پول گزاف مطالبه می کنند

رادیو آزادی موفق نشد تا نظر مسوولان شفاخانۀ صحت طفل اندراگاندی را در این باره دریافت کند.

شفاخانه های دولتی در افغانستان همواره از حمایت‌های سازمان‌های صحی جهانی برخوردار بودند_آنچه که با تحولات اخیر سیاسی و درگیری ها در اوکراین کاهش یافته اند.

شفاخانه های خصوصی نیز در پهلوی شفاخانه های دولتی در افغانستان فعالیت دارند. اما بسیاری مردم نه تنها از خدمات این نهاد های صحی شکایت دارند بلکه میگویند که شفاخانه های خصوصی پول گزافی در بدل تداوی بیماران مطالبه می کنند.

عکس آرشیف: معاینه خانه داکتر ها و دواخانه در ولایت پروان
عکس آرشیف: معاینه خانه داکتر ها و دواخانه در ولایت پروان

علی یک تن دیگر از باشنده‌گان کابل می‌گوید روزهای عید به دلیل مشکلات صحی که برایش پیش آمده بود به یکی از شفاخانه‌های خصوصی مراجعه کرد. اما در آنجا متوجه شده است که داکتران و مالکین کلینیک ها بیشتر به پول مردم توجه دارند تا رسیده گی به بیماری شخص. آنان بیماران را برای دریافت ادویه به دواخانه های مربوط به خود شان هدایت می کنند:


" نسخه‌اش را بردم به دواخانه و برایش گفتم اول حساب کن که پولش چقدر می‌شود باز او حساب کرد گفت ۱۶۰۰ افغانی می‌شود اما متاسفانه به دلیل مشکل اقتصادی نتوانستم دوایم را از آنجا بگیرم و برآمدم و به یکی از دواخانه های که طرف خانه ما است رفتم آنجا و گفتم نسخه ام را حساب کن باز آن‌ها حساب کردند و گفتند نسخه‌ات ۳۸۰ تا ۴۰۰ افغانی می‌شود".

تعدادی از مراکز صحی به دلیل قطع کمک های بین المللی مسدود شده و تعدادی نیز امکانات ندارند

یک تن از کارمندان یکی از موسسات که در ولایت پروان نظارت از خدمات رسانی شفاخانه‌ها را به عهده دارد نیز می‌گوید امکانات در شفاخانه‌های آن ولایت کاهش یافته و معاش کارمندان صحی نیز پرداخت نمی‌شود.

او که از گفتن نامش خود داری کرد به رادیو آزادی گفت:" ما به شفاخانه‌ها می‌رویم وضعیت مصوونیت آن را تفتیش کنیم٬ در عوش می بینیم که ادویه لازم و تجهیزات درست وجود ندارد و معاش کارمندان داده نمی‌شود".
همکاران رادیو آزادی با وزارت صحت عامه حکومت طالبان تماس گرفتند تا موارد شکایت از نهاد های صحی دولتی در مرکز و ولایات را با مسوولین در میان بگذارند٬ اما قادر به دریافت پاسخ نشدند.

XS
SM
MD
LG