لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۰ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۳۸

کرونا دست بردار نیست؛ تعداد بیماران در افغانستان بیشتر شده است


عکس آرشیف: یکی از بیماران کرونا
عکس آرشیف: یکی از بیماران کرونا

داکتران و نهاد های صحی در افغانستان می‌گویند که در این اواخر به ویژه در روز های عید سعید فطر٬‌ موارد ابتلا به کرونا در کشور افزایش یافته است.

مسئولان در شفاخانۀ افغان چاپان در کابل به رادیو آزدی می‌گفتند که در روزهای اخیر بیماران بیشتری به این شفاخانه مراجعه کرده و تعدادی نیز بستر شده اند.

در حال حاضر شفاخانه افغان جاپان درکابل٬ یگانه مرکز درمان بیماران کرونا یا کوید ۱۹ است.

عکس آرشیف: تعدادی از بیماران در شفاخانه افغان - جاپان در کابل
عکس آرشیف: تعدادی از بیماران در شفاخانه افغان - جاپان در کابل

طارق احمد اکبری، سرطبیب شفاخانۀ افغان جاپان گفت آمار رویدادهای مثبت‌شان نسبت به دو هفته پیش افزایش یافته است : “در سه روز عید چیزی که ما متوجه شدیم، تعداد بیماران بیشتر شده است. مشکل عمده این است که هموطنان ما برای آزمایش به شفاخانه مراجعه نمی‌کنند٬ بنا تعداد واقعات مثبت نیز افزایش یافته است.”

بسیاری از افغانها با اشاره به فقر و نا امنی‌های اخیر می‌گویند، مشکلات زندگی مردم افغانستان به حدی زیاد است که کرونا را فراموش کرده اند.

عفت حسینی، باشندۀ هرات به رادیو آزادی گفت: "متاسفانه با حجمی از حوادث و مشکلاتی که در افغانستان وجود دارد، مردم از غم‌ها و مشکلات پی هم فارغ نمی‌شوند که یادی از کرونا و پیشگیری‌های کرونا کنند."

از زمان شیوع بیماری کرونا٬ به تعداد ۷۶۸۳  فرد مبتلا به این ویروس در افغانستان جان باختند

اما طارق حبیبی، باشندۀ ولایت بادغیس به این نظر است که در هرصورتی نباید کرونا را ساده گرفت.

"متاسفانه در این اواخر مردم گمان می‌کنند کرونا از بین رفته با اینکه هنوز هم آمار زیاد است، یک مقدار بی‌توجهی از سوی مردم صورت می‌گیرد، من امیدوارم برای مصوونیت اعضای خانواده های خود و جامعه نکات صحی را در نظر بگیریم."

بر اساس آمار سازمان صحی جهان، از آغاز همه‌گیری ویروس کرونا تا دیروز چهارم می، ۱۷۸ هزار و ۹۰۱ رویداد مثبت در افغانستان ثبت شده که از این میان ۷۶۸۳ فرد مبتلا به این ویروس جان باختند.

این در حالیست که امروز پنجم می روز جهانی شستن دست‌ها است. بر اساس توصیه‌های صحی، شستن دست‌ها در جلوگیری از گسترش ویروس کرونا مفید است.

XS
SM
MD
LG