معتادان مواد مخدر یک معتاد دیگر را در محبس ولایت نیمروز آتش زده و به قتل رساندند.
نیروهای حکومت طالبان در هفتههای اخیر بیش از ۵۰۰ معتاد مواد مخدر را از شهر زرنج جمعآوری و به هدف قطع دسترسی به مواد مخدر آنان را در محبس سابقه نیمروز نگهداری میکنند.
اما دوشنبه شبِ هفته گذشته چندین معتاد مواد مخدر در داخل این زندان شبهنگام با هم درگیر میشوند و یک معتاد مواد مخدر را با لتوکوب به داخل شعلههای آتش انداخته و وی را به قتل میرسانند.
مسئولان محلی حکومت طالبان نیز این رویداد را تأیید میکنند و میگویند، هشت معتاد مواد مخدر در پیوند به این رویداد تحت بازجویی قرار دارند.
بهرام حقمل آمر مطبوعات قوماندانی امنیه ولایت نیمروز به رادیو آزادی گفت، هنوز انگیزه این رویداد روشن نشدهاست.
آقای حقمل میافزاید: "در هفتههای گذشته معتادین از سطح شهر زرنج جمعآوری شدند و جهت تداوی به یک مکان منتقل شدند. متأسفانه چند فرد معتاد یک معتاد دیگر را به آتش میکشند. دلیل این کار آنان تا هنوز مشخص نیست و در پیوند به این قضیه هشت تن تحت تحقیق قرار دارند."
منابع در ولایت نیمروز به رادیو آزادی میگویند، علت اصلی درگیری میان معتادان مواد مخدر عدم دسترسی آنان به مواد غذایی بوده است، اما مسئولان محلی مشکل در دسترسی به مواد خوراکی را رد میکنند.
نیروهای حکومت طالبان در بیش از دو ماه اخیر هزاران معتاد مواد مخدر را از شهرهای فراه، کندهار، هرات، کابل و نیمروز جمعآوری و به منظور قطع دسترسی آنان به مواد مخدر، این معتادان را در محبسها نگهداری میکنند.
متخصصان تداوی معتادان، اعتیاد به مواد مخدر را یک مشکل صحی-روانی میدانند و میگویند، استفاده از مواد مخدر سبب اختلال وضعیت روانی انسان میشود و هرگاه به یک بارهگی مواد مخدر بر وی قطع شود، فرد معتاد کنترول بر خود را از دست میدهد و دست به انواع جرایم میزند.
داکتر منصور ارشاد میگوید، معتاد مریض است و زندانی ساختن معتاد بدون دسترسی به خدمات صحی سبب مشکلات جدیتر به خود معتاد و جامعه میشود.
آقای ارشاد میگوید: "اعتیاد همانند سایر امراض یک مریضی و یک مشکل صحی است و فقط با شیوه مسلکی قابل تداوی است و هر اقدامیکه مسلکی نباشد، نتیجه نمیدهد. زندانی کردن، توقیف و تداوی اجباری در درازمدت مشکلات جدیتر دیگر را به وجود میآورد و معتاد دست به مشکلات کلانتر، از جمله دست به جرایمی بعد از رهایی میزند که مشکل را به مراتب مغلق و کلانتر میسازد."
با قطع کمکهای خارجی در بخش تداوی معتادان، از میان ۸۴ مرکز تداوی معتادان در افغانستان، در پنج ماه اخیر اکثریت این مراکز با مشکلات جدی مالی و تخنیکی روبهرو اند و تعدادی از این مراکز خدمات داخل بستر شان را متوقف کردهاند.
فایل صوتی این گزارش را با کلیک کردن روی لینک زیر بشنوید: