لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۳۵

فعالیت‌ داخل بستر دو مرکز ترک اعتیاد زنان و اطفال در بلخ متوقف شد


آرشیف- یک مرکز ترک اعتیاد کودکان
آرشیف- یک مرکز ترک اعتیاد کودکان

از میان پنج مرکز تداوی معتادان در ولایت بلخ، دو مرکز آن به دلیل مشکلات مالی و تخنیکی بستری کردن معتادان مواد مخدر را متوقف کرده است.

مسئولان بخش تداوی معتادان مواد مخدر در ولایت بلخ میگویند، شرکت های قراردادی تا پایان ماه جدی امسال که پایان سال مالی ۱۴۰۰ بود، نیازمندی ها و وسایل تخنیکی را برای شان فراهم می کرد، اما از آغاز سال مالی جدید در ماه جدی تدارکات برای آنان متوقف شده است.

جاوید احمدی سرپرست شفاخانه یک صد بستر تداوی معتادان در ولایت بلخ به رادیو آزادی گفت، به دلیل مشکلات مالی ظرفیت بستری ساختن معتادان در دیگر مراکز ترک اعتیاد نیز کمتر شده است: "فعالیت داخل بستر یک مرکز ۵۰ بستر تداوی زنان و یک مرکز ۵۰ بستر اطفال و نوجوانان برای فعلاً متوقف است و دیگر فعالیت‌های شان جریان دارد. سایر مراکز فعال است، اما ظرفیت بسترها به دلیل مشکلات تدارکاتی و نبود بودجه کمتر شده است."

در مرکز یک صد بستر مردان در ولایت بلخ اکنون ۳۰ تن معتاد بستری است، زیرا این شفاخانه امکانات مالی بستری ساختن معتادان بیشتر را ندارد.

قبل از سقوط حکومت قبلی چهار مرکز تداوی معتادان در هر ۴۵ روز نزدیک به سه صد معتاد را تداوی و به آنان خدمات پس از تداوی را ارائه می‌کرد، اما حال در کنار متوقف شدن خدمات داخلی بستر در برخی این مراکز، خدمات پس از تداوی نیز کاملاً متوقف شده است.

داکتر نجیب‌الله توانا رئیس صحت عامه بلخ می‌گوید، قطع کمک‌های خارجی و نبود بودجه اختصاصی برای بخش تداوی معتادان یک مشکل جدی است: "قبلاً در نظام گذشته تمویل کننده های خارجی مراکز تداوی معتادان را کمک می‌کردند که یکی از این کمک کننده ها اداره مبارزه با مواد مخدر و تنفیذ قانون ایالات متحده امریکا بود. یک علتی که این مراکز بسته می‌شوند این است که از طرف وزارت مالیه نظام قبلی برای مراکز تداوی معتادان بودجه اختصاص داده نشده بود و این یک مشکل کلان است. ما همه روزه با موسسات و نهادهای همکار در تماس استیم و تلاش می‌کنیم تا آنان دوباره از ما حمایت کنند و فعالیت این مراکز به حالت عادی آن بر گردد."

کمک‌های خارجی با بخش تداوی معتادان در اوایل سال ۱۴۰۰ به بیست درصد کاهش یافت، از همین رو وزارت های صحت عامه و مالیه دولت قبلی طرحی را آماده کرده بودند که به اساس آن مصارف مالی تداوی معتادان از بودجه انکشافی به بودجه عادی انتقال می‌یافت.

متخصصان تداوی اعتیاد توقف کمک‌های خارجی در بخش تداوی معتادان را نگران کننده می‌دانند.

داکتر منصور ارشاد می‌گوید، کاهش ارائه خدمات صحی برای معتادان مواد مخدر در افغانستان عواقب بد صحی - اجتماعی را در پی خواهد داشت: "تعداد زیاد مردم از مواد مخدر استفاده می‌کنند و ضرورت به کمک و تداوی عاجل دارند. در صورتی که برای آنان امکانات و تداوی به موقع فراهم نشود، یک فاجعه بزرگ را نه تنها در بخش صحت، بلکه در سایر ابعاد اجتماعی به وجود می‌آورد."

این در حالی است که با کاهش خدمات صحی برای معتادان مواد مخدر در اکثریت ولایت‌ها، حکومت طالبان معتادان را گروه گروه جمع آوری و به منظور کاهش دسترسی به مواد مخدر آنان را در زندان‌ها نگهداری می‌کند.

گزارش: مرسلین ارسلا

XS
SM
MD
LG