لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۵۸

یک وکیل مدافع زن در کابل: یک فرد ناشناس بر خانه‌ام حمله کرده و مرا لت‌وکوب کرد


آرشیف، یک زن افغان
آرشیف، یک زن افغان

در ادامه تهدیدهای فردی پس از حاکمیت طالبان، فتانه محمدی وکیل مدافع در کابل از لت و کوب‌اش از سوی یک فرد ناشناس در خانه‌اش روایت می‌کند.

فتانه محمدی که در نظام پیشین در سارنوالی و محکمه نیز وظیفه داشته می‌گوید، فرد ناشناس با سلاح دست داشته‌ به خانه‌اش حمله کرده و او را به دلیل این‌که کارمند پیشین دولت بوده، شکنجه کرده‌است.

این حادثه حدود ۱۰ روز پیش اتفاق افتاد و پس از آن فتانه در جای نامعلوم پنهان است و رادیو آزادی نتوانست همراهش مصاحبه کند، اما در مصاحبه‌ی که پس از این رویداد با یک خبرنگار آزاد انجام داده و این گفتگو در اختیار رادیو آزادی نیز قرار گرفته است، ادعا می‌کند که مرد ناشناس طرف‌های چاشت دروازه خانه‌اش را با لگد باز کرده، با قرار دادن اسلحه روی سرش از او پرسیده که آیا وکیل است و کارمند دولت پیشین بوده؟

فتانه از فیر مرمی نجات پیدا کرده، اما در عکس‌هایی که در اختیار این خبرنگار قرار داده آثار شدید لت‌وکوب در بدنش دیده می‌شود.

اوی می‌افزاید: "سرم فیر کرد، همرای کمپل طرفش پرت کردم، مرمی به دیوار خورد، دیگه هر چی خواست فیر کند مرمی بند ماند، من هم از کلکین به فریاد زدن شروع کردم، تمام مردم جمع شدند، امارت اسلامی آمد او را دستگیر کرده و بردند. من نمی‌دانم به‌خاطر چی برای کشتنم آمده بودند، نه هم فهیمدم کی بود."

به‌گفته فتانه پس از فریادهایش با کمک همسایه‌ها، حمله کننده از سوی حوزه امنیتی حکومت طالبان بازداشت شد، اما تا کنون نمی‌داند که آیا طالبان قضیه‌اش را بررسی کردند یا نه.

فتانه محمدی که وکیل مدافع است می‌گوید دو ماه پیش نیز از سوی افراد ناشناس مورد حمله قرار گرفته است.

برخی فعالان عرصه حقوق زنان با اشاره به افزایش تهدیدها و محدودیت‌ها علیه زنان پس از حاکمیت طالبان می‌گویند، این‌گونه رفتارها سبب خشم بیشتر زنان و فرار آنان از کشور می‌شود.

تمنا صدیقی فعال عرصه حقوق زنان و یکی از اعضای جنبش همبسته‌گی زنان می‌گوید: "این ضعف حکومت امارت اسلامی را نشان می‌دهد. این افراد کی استند که از نام امارت سلامی استفاده سوء می‌کنند و از آدرس امارت اسلامی بر زنان مزاحمت ایجاد می‌کنند، اما دولت از آن بی‌خبر است و برای حل آن هم کدام تدابیر ندارد."

خواستیم دیگاه تازه طالبان را در این باره داشته باشیم، اما سعید خوستی سخنگوی وزارت داخله به تماس ما پاسخ نداد و بلال کریمی معاون سخنگوی حکومت طالبان گفت در این‌باره معلومات گردآوری می‌کند و تا تهیۀ این گزارش جزئیات بیشتر ارائه نکرد.

اما پیش از این در قضیه‌های مشابه وعده سپردند که عاملان آن‌را بازداشت و مجازات می‌کنند.

پس از حاکمیت طالبان ادعاهای بی‌شماری از قتل، لت‌وکوب و شکنجه کارمندانی‌که در حکومت پیشین کار می‌کردند، گزارش شده‌است.

بیشتر این ادعاها طالبان را مقصر و عامل می‌دانند، ادعایی‌که طالبان همواره رد کرده و گفته اند آنان بر فرمان عفو عمومی خود پایبند استند.

این وکیل مدافع در حالی از تهدیدها در برابرش سخن می‌گوید که یک ماه پیش دفتر مرکزی انجمن مستقل وکلای مدافع افغانستان بسته شده و فعالیت آن زیر اداره وزارت عدلیه درآمد.

با وجود همه این‌ها اما سرنوشت کسانی‌که زیر تهدید قرار دارند نامشخص است و شمار زیادی چون فتانه محمدی از ترس جان خود با موقعیتی نامعلوم در حبس خانه‌گی قرار دارند.

XS
SM
MD
LG