لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۴۲

آرزو: شوهرم مرا به ترک اعتیاد تشویق کرد خودش نیز معتاد شد


یک مرکز درمان زنان و کودکان معتاد به مواد مخدر در ولایت هرات
یک مرکز درمان زنان و کودکان معتاد به مواد مخدر در ولایت هرات

آرزوی ۲۹ ساله آخرین روزهایش را در مرکز ترک اعتیاد زنان و کودکان در هرات سپری می‌کند.

هشت بهار زندگی آرزو در دام اعتیاد و با مشقت و سختی سپری شده.

شوهرش نیز معتاد است و آرزو خود را مقصر روی آوردن شوهرش به مواد مخدر می‌داند: "من به ایران معتاد شدم، سه سال به ایران و پنج سال به هرات مواد مخدر استفاده کردم. من با بچه کاکا خود آشنا شدم و ازدواج کردم. شوهر من تلاش کرد که من را ترک بدهد، اما خودش معتاد شد. برادرم، من و شوهر من را بیاورد به کلینیک. تقریباً ۴۸ روز می‌شود که در مرکز ترک معتادان هستم."

محبوبه یکی از هزاران زن معتاد در ولایت هرات است.

او حدود ده سال را با شوهرش مواد مخدر به گونه مشترک استفاده کرده و با جدا شدن از شوهرش تصمیم به ترک این مواد گرفته است.

او در مرکز ترک اعتیاد زنان و کودکان ۵۰ بستر دوره ترک اعتیاد را به امید زندگی بهتر می‌گذراند: "ده سال مواد مخدر استفاده کردم. از شوهر خود جدا شدم و با دیگر کس ازدواج کردم که معتاد به مواد مخدر نیست که دوباره معتاد نشوم. چهار طفل به خاطر مواد مخدر از دست دادم. زندگی، خانه و همه به خاطر مواد مخدر از دست دادم. تصمیم دارم که دوباره مواد مخدر استفاده نکنم."

یک مرکز درمان زنان و کودکان معتاد به مواد مخدر در ولایت هرات
یک مرکز درمان زنان و کودکان معتاد به مواد مخدر در ولایت هرات

۲۵ کودک معتاد و متأثر از مواد مخدر مصروف فراگیری آموزش در این مرکز ترک اعتیاد هستند: "چهار روز می‌شود که مادر من را به خاطر ترک مواد مخدر آورده اند. من خیلی خوشحال هستم که اینجا [مرکز ترک اعتیاد] آمدم، درس می‌خوانم و مادر من را ترک می‌دهند و مادر من صحتمند بشود و برویم سر خانه و زندگی خود."

ستاره عزیزی مسئول مرکز ترک اعتیاد زنان و کودکان در هرات است.

او بر افزایش امکانات برای درمان معتادان تأکید دارد: "ظرفیت سالانه این مرکز ۲۰۰ زن و کودک است و ما هر دوره ۲۵ زن و ۲۵ کودک را درمان می‌کنیم. تمام خدماتی که اینجا ارائه می‌شود، خدمات با کیفیت و مبتنی بر شواهد است. خدماتی که ارائه می‌شود که نتیجه مثبت آن در جامعه دیده شده و در تمام کشورها از این روش‌ها استفاده می‌شود."

آمار ارائه شده توسط مسئولان صحی هرات نشان می‌دهد که در این ولایت بین ۵۰ تا ۶۰ هزار معتاد به مواد مخدر بود وباش دارند و از این میان، ۶۰ درصد مردان، ۳۰ درصد زنان و ۵ درصد کودکان هستند.

زمری حصین، مسئول مراکز ترک اعتیاد ریاست صحت عامه هرات به رادیو آزادی می‌گوید که سالانه نزدیک به دو هزار معتاد در ۳۵۰ بستر در این ولایت درمان می‌شوند – از جمله آرزوی ۲۹ ساله که رویاهای بلند در سر دارد.

او به زنان دیگر توصیه می‌کند که هیچگاهی برای فرار از مشکلات، وسوسه استفاده از مواد مخدر نشوند: "توصیه می‌کنم کسی دنبال مواد مخدر نرود. چیز خوبی نیست و بیایند اینجا ترک کنند، سالم بشوند و زندگی خود را بکنند."

XS
SM
MD
LG