شماری از شهروندان شبرغان خواستار کاهش بهای صرفیه برق در این شهر هستند.
برق شهر شبرغان در مقایسه با سالهای گذشته قوی تر شده و تا حد زیاد مشکل باشندههای این شهر را حل کرده، اما اکنون مردم از مشکل دیگری سخن میگویند، نرخ صرفیه برق.
سید عبدالبصیردر شهر شبرغان مشغول دکانداری است. او میگوید حالا مشکل کمبود برق حل شده اما مسئولان باید به بهای صرفیه برق توجه کنند.
او میافزاید: «تشکری میکنیم که برق ما نسبت به گذشته قوی شده و از این کار دولت راضی استیم، مگر مشکلی که ما داریم این است که وضع اقتصاد مردم بینهایت خراب است، شرایط کرونایی است کاروبار نیست و از مسئولین میخواهیم در مورد قیمت صرفیه برق که بسیار بلند است یک تغیرات بیاورد.»
انجنیر سید منصور پویا رئیس شرکت برشنا در ولایت جوزجان است.
او به رادیو آزادی گفت، تعیین پول صرفیه برق از صلاحیت مقامهای حکومت مرکزی است.
او میافزاید: «این برق، برق وارداتی از کشور ترکمنستان است ودر قسمت ارزان بودن آن دولت مردان ما و بزرگان ما کوشش دارند و برای کاهش صرفیه برق یکی از راه کارها این است که قیمت خرید باید پایین بیاید.»
به گفتۀ رئیس شرکت برشنا، بهای برق در ولایت جوزجان برای خانهها هر کیلو وات ۳ افغانی و ۷۵ پول، و برای فابریکه ها، شرکتها و دکانها ۸ افغانی و ۷۵ پول است.
بر اساس معلومات رئیس شرکت برشنا در جوزجان در حالی که ترکمنستان هر کیلووات برق را به ولایتهای شمال افغانستان چهار سنت میفروشد.
بار نخست نیست که باشندگان شبرغان، از بلند بودن بهای برق شکایت دارند.
آنها در گذشته نیز چندین بار در پیوند به بلند بودن بهای برق صدا بلند کرده بودند اما تا حالا به این مشکل مردم رسیدگی نشده است.
برق وارداتی از ترکمنستان منبع اصلی تامین برق در ولایتهای جوزجان، سرپل و فاریاب است.
ولایت جوزجان با بیش از نیم میلیون جمعیت دارای ۶۳ میگاوات برق است.
به گفته مسئولان هنوز ۸ ولسوالی این ولایت از انرژی برق محروم استند.