حدود ۶۰ فعال مدنی در یک کنفرانس خبری در کابل خواستار پایان دادن به ترورهای زنجیرهای و قتلهای هدفمند شدند.
زهره امیری، فعال مدنی گفت که روزنامهنگاران و فعالان مدنی اعضای بیطرف جامعه هستند، اما پرسش این است که آنها چرا هدف کشتار قرار میگیرند؟ "در این اواخر کشتارهای هدفمند همه را نگران کرده است. ما در این نشست از حکومت میخواهیم که برای تأمین امنیت نسبی ما اقدام کند تا بتوانیم صدای خود را بلند کنیم. اگر صدای فعالان مدنی خاموش شود، دشمن به راحتی میتواند به اهداف شوم خود دست یابد."
این فعالان با صدور بیانیهای از دولت افغانستان و گروه طالبان خواستند که برای تامین امنیت فعالان سیاسی و مدنی، روزنامهنگاران و شهروندان عادی در گفتوگوهای صلح به توافق برسند.
در همین حال، امرالله صالح معاون اول رئیس جمهوری افغانستان، در صفحه فیسبوک خود نوشته که دست داشتن طالبان در قتلهای هدفمند از شک به یقین مبدل شده است.
وی نوشته که طالبان عامل قتل روزنامهنگاران، فعالان مدنی و سیاسی هستند.
در هفتهها و ماههای گذشته نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان شمار زیادی از اعضای این گروه را به اتهام این ترورها بازداشت کردهاند.
رضوان مراد، مسئول روابط استراتژیک و عامه دفتر آقای صالح، به رادیو آزادی گفت که طالبان با کشتارهای هدفمند رویکرد جنگی خود را تغییر دادهاند: "موضوع كشتارهای هدفمند فقط در كابل و ولایتها نیست. این یك تاكتیك جدید طالبان است. طالبان با آمریكاییها توافق كردهاند كه به شهرهای بزرگ حمله نكنند. بنابراین، آنها مسئولیت را نمیپذیرند، زیرا میترسند که آمریکاییها توافق خود را با آنها پایان ندهند، اما در کابل و سایر ولایتها آنها جنگ خود را از این راه ادامه دادهاند."
آقای مراد، با اشاره به نگرانیهای اخیر، گفت که همه نهادهای امنیتی و دفاعی تلاش میکنند تا امنیت غیرنظامیان و دیگر شهروندان را به گونه جدی تأمین کنند.
رادیو آزادی خواست نظر وزارت داخله در این مورد را داشته باشد، اما موفق نشد.
با این حال، طالبان ادعاهای دولت افغانستان مبنی بر این که این گروه عامل قتلهای هدفمند بوده را رد کرده است.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی این گروه روز سهشنبه (۳۰ جدی) در پیامی به رادیو آزادی گفت مقامهای دولت با چنین ادعاهایی شکست خود را پنهان میکنند.
این در حالی است که قتلهای هدفمند در روزهای اخیر به مشکلی جدی در افغانستان بهویژه کابل تبدیل شده. در چند ماه گذشته، شماری از فعالان مدنی، روزنامهنگاران و فعالان حقوق زن آماج حملات هدفمند قرار گرفتهاند.
ادامه این وضعیت حتی برخی از فعالان مدنی و روزنامهنگاران را مجبور به ترک کشور کرده است.