لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۳۱ حمل ۱۴۰۴ کابل ۱۲:۳۳

مدیران برخی از مکاتب دخترانه: طالبان جمع‌آوری کتاب‌های درسی بالاتر از صنف ششم را آغاز کرده‌اند


آرشیف
آرشیف

در ادامهء محدودیت آموزش بالاتر از صنف ششم بر دختران در افغانستان، حکومت طالبان به تازگی جمع آوری کتاب‌های صنوف ۷ الی ۱۲ را از مکاتب دخترانه در کابل آغاز کرده است.

شماری از مدیران این مکاتب در صحبت با رادیو آزادی ادعا کردند که طالبان این کتاب‌ها را پس از جمع آوری از مکاتب دخترانه به مکاتب پسرانه انتقال می‌دهند.

مدیره یکی از مکاتب در کابل که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش در گزارش نشر شود به شرط تغییر صدایش به رادیو آزادی گفت: "شما پرسان کرده بودین که آیا کتاب‌ها را از مکاتب اناث انتقال دادن یا خیر؟ بلی انتقال داده شده، صرف یگانه مکتبی که انتقال نداده مکتب ما است چون مقاومت کردیم ولی شاید از ما هم پرسیده شود و یا استعلام بیاید که گویا شما چرا کتاب‌ها را تسلیم نمی‌کنید."

طالبان این کتاب‌ها را پس از جمع آوری از مکاتب دخترانه به مکاتب پسرانه انتقال می‌دهند

خواستیم در مورد این‌که آیا این اقدام تا کنون فقط در کابل صورت گرفته است و یا در جاهای دیگر نیز عملی شده است، از مسئولان مکاتب دخترانه در ولایات مختلف افغانستان بپرسیم ولی تا زمان نشر این گزارش موفق به دریافت پاسخ نشدیم.

حکومت طالبان تاکنون در این مورد به طور رسمی چیزی نگفته‌اند و همچنان منصور احمد حمزه، سخنگوی وزارت معارف حکومت طالبان و ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت آنان، به پرسش‌های رادیو آزادی در این مورد پاسخ ندادند.

ولی این موضوع نگرانی دختران محروم از آموزش که از نزدیک به چهار سال در انتظار بازگشایی دروازه های مکاتب شان هستند، را برانگیخته است.

یکی از این دختران که نخواست نامش در گزارش گرفته شود در صحبت با رادیو آزادی گفت: "این به این معنی که اصلاً دل شان نمی‌خواهد که مکاتب دختران را باز کنند، اینها اصلا سر گپ خود نیستند، هر سال دختران با یک امیدی همیشه پای تلویزیون گوش به خبرها می‌باشند که حالا خواهند گفت که مکاتب باز شده ولی همیشه ناامید می‌شوند."

نه تنها دختران محروم از آموزش بل‌که معلمین مکاتب دخترانه و فعالان حق آموزش نیز از این اقدام طالبان نگران اند.

یکی از این آموزگاران که او نیز نخواست به دلیل حساسیت موضوع نامش در گزارش منتشر شود، با تائید این موضوع به رادیو آزادی گفت که این اقدام طالبان می‌تواند نشان دهندهء این باشد که آنها نمی‌خواهند مکاتب دخترانه را باز کنند: "این موضوع این را ثابت می‌کند که حکومت امارت اسلامی هیچ اصلا تصمیم این را ندارد که تا زمانی که در قدرت استند مکاتب دخترانه را باز کنند، و این یک ناامیدی بسیار بزرگی به دختران افغان است و بسیار سخت تمام می شود. "

این اقدام طالبان می‌تواند نشان دهندهء این باشد که آنها نمی‌خواهند مکاتب دخترانه را باز کنند

فضل الهادی وزین، فعال حق آموزش موضوع جمع آوری کتاب‌های درسی بالاتر از صنف ششم از مکاتب دخترانه را نگران کننده و آخرین تیشه بر امیدهای دختران محروم از آموزش می دانند: "این موضوع بار دیگر این را تائید می‌کند که حکومت سرپرست طالبان خواهان بازگشایی دروازه‌های مکاتب به روی دختران نیستند و اصرار دارند به ادامهء این بحران خطرناک که نیمی از پیکر جامعه افغانستان را از نعمت درس و تحصیل محروم می‌سازد."

این نگرانی ها در حالی مطرح می‌شوند که طالبان پیش از این بار ها گفته اند که کار ساخت طرز العمل در مورد بازگشایی مکاتب دخترانه را آغاز کرده اند و منتظر امر ثانی رهبر شان اند.

ولی نزدیک به چهار سال است که دروازه های مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته است.

حکومت طالبان پس از بازگشت به قدرت در سال ۲۰۲۱، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را منع کرد که انتقاد بسیاری از سازمان‌ها، نهادها و کشورها را برانگیخت.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد «یونیسف» در بیانیه‌ای به تاریخ ۲۲ مارچ گفته با آغاز سال جدید تعلیمی ۱۴۰۴ در افغانستان، نزدیک به ۴۰۰ هزار دختر دیگر از حق آموزش محروم شدند که با این تعداد مجموعی دختران محروم از آموزش به ۲.۲ میلیون نفر می‌رسد.

یونیسف هشدار داده است که اگر این ممنوعیت تا سال ۲۰۳۰ ادامه یابد؛ چهار میلیون دختر از مکتب باز خواهند ماند.

XS
SM
MD
LG