لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۳۰ سنبله ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۴۰

وزارت خارجه امریکا: پاکستان هنوز هم پناهگاه هراس‌افگنان است


پرچم کشور پاکستان
پرچم کشور پاکستان

وزارت خارجه ایالات متحده امریکا می‌گوید که پاکستان هنوز هم پناهگاه هراس‌افگنان است و آن‌گونه که انتظار می‌رفت این کشور در برابر هراس‌افگنی اقدام نکرده است.
وزارت خارجه امریکا گزارش جدید سالانه‌اش در باره مبارزه با هراس‌افگنی را نشر کرد.
در این گزارش آمده است که پاکستان هنوز هم مخفیگاه‌های امن هراس‌افگنان دارد و این سبب می‌شود تا تروریست‌ها به دیگر کشورها حمله‌هایی را انجام دهند.
امریکا در این گزارش پاکستان را متهم کرده، آن‌گونه که انتظار می‌رفت این کشور در برابر تروریزم اقدام نکرده و اما در این گزارش وزارت خارجه امریکا از همکاری پاکستان برای صلح در افغانستان ستایش کرده است.
وزارت خارجه افغانستان می‌گوید، پاکستان باید نیت خود در باره صلح را در عمل ثابت کند.
گران هیواد سخنگوی این وزارت روز پنج‌شنبه در جریان یک نشست خبری در کابل گفت: "آن‌ها (پاکستان) در گفت‌وگوها با ما هرگونه آمادگی را برای همکاری‌های صلح وعده کرده اند. این وعده‌های‌شان برای ما امیدوارکننده است و امید داریم که این وعده‌ها در عمل ثابت شوند تا در آمدن صلح تاثیرگذار تمام شوند.

گران هیواد سخنگوی وزارت خارجه افغانستان
گران هیواد سخنگوی وزارت خارجه افغانستان

این در حالی است که در گزارش جدید وزارت خارجه امریکا به نقل از ماموریت حمایت قاطع گفته شده که از اول جنوری پارسال تا ماه سپتامبر پارسال در نتیجه حمله‌های هراس‌افگنانه در افغانستان ۱۶۱۸ غیرنظامی کشته شده و نزدیک به ۵ هزار تن دیگر زخمی شده اند.
در گزارش وزارت خارجه امریکا همچنان گفته شده که شبکه حقانی در سال ۲۰۱۹ حمله‌های خود را افزایش داده و در این حملات خود نظامیان و غیرنظامیان را هدف قرار داده است.
طالبان اما این گزارش را رد کرده ست.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان به رادیو آزادی گفت: "این گروه نسبت به سابق جنگ را کاهش داده و افراد آنان در جاهایی حمله می‌کنند که به گفته وی نیروی‌های افغان در آن عملیات می‌کنند.
در همین حال برخی دیپلمات‌های پیشین افغانستان به این باور اند که نقش پاکستان در پروسه صلح افغانستان می‌تواند بسیار موثر تمام شود.
جاوید لودین یکی معین پیشین سیاسی وزارت خارجه افغانستان در این باره به رادیو آزادی گفت: "پیش از این پاکستان از تلاش‌های صلح افغانستان حمایت نمی‌کرد من شاهد این بودم وقتی که من در حکومت بودم. حالا که امریکا از این پروسه حمایت می‌کند آن‌ها (پاکستان) هم می‌خواهد همکاری کند. دلیل‌اش واضح است که پیش از این رهبران سیاسی و نظامی پاکستان در باره پلان امریکا نمی‌دانستند که در افغانستان باقی می‌مانند یانه."

جاوید لودین معین پیشین سیاسی وزارت خارجه افغانستان
جاوید لودین معین پیشین سیاسی وزارت خارجه افغانستان

‎‎آقای لودین به این باور است که صلح در افغانستان بدون همکاری پاکستان نمی‌تواند نتیجه دهد.
اما شکریه بارکزی سفیر پیشین افغانستان در ناروی می‌گوید. تا زمانی که فشارهای جهانی بر پاکستان بیشتر نشود این کشور در بخش صلح افغانستان گام‌های موثری را برنخواهد داشت.

خانم بارکزی می‌افزاید: "نیاز است تا افغاستان به شورای امنیت سازمان ملل متحد شکایت کند تا فشارها و محدودیت‌های اقتصادی بالای پاکستان وضع شود و با شبکه‌های استخباراتی مقاطعه کند."

شکریه بارکزی سفیر پیشین افغانستان در ناروی
شکریه بارکزی سفیر پیشین افغانستان در ناروی

او گفت: "در این شکی نیست که پاکستان همان قدری که در جنگ نقش بازی می‌کند در صلح هم می‌تواند نقش‌اش موثر تمام شود."
بارکزی می‌گوید. تا هنوز پاکستان خلاف توقع عمل کرده و حتا آن عده سران طالبان که به پروسه صلح چراغ سبز نشان داده را زندانی ساخته و یا هم بر آنان فشار وارد کرده است.

XS
SM
MD
LG