لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۳۵

بهار فصل خونین در افغانستان؛ 'طالبان خلاف تعهد حملات را افزایش دادند'


آرشیف، شماری از جنگجویان گروه طالبان در ولایت غزنی
آرشیف، شماری از جنگجویان گروه طالبان در ولایت غزنی

انتظار می‌رفت که پس از توافق صلح امریکا و طالبان، شدت جنگ در افغانستان در فصل بهار به گونۀ قابل توجهی کاهش یابد.

اما اکنون روزهای پایانی فصل بهار است، شورای امنیت ملی افغانستان می‌گوید که نه تنها شدت جنگ و خشونت‌ها کاهش نیافته، بلکه طالبان خلاف تعهد خود خشونت‌ها را افزایش داده‌اند.

جاوید فیصل، سخنگوی این شورا به روز شنبه (۳۱ جوزا) به رادیوی آزادی گفت: "طالبان با امریکایی‌ها موافقت کرده بودند که خشونت‌ها را کاهش می‌دهند و افغان‌کشی را متوقف می‌کنند، اما بر عکس آنان در جریان کاهش جنگ و آتش‌بس به خشونت ادامه دادند. در خشونت‌ها کاهش نیامده، بلکه طالبان خلاف تعهدشان وحشت را بیشتر کردند."

جاوید فیصل سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان
جاوید فیصل سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان

این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که طالبان در این اواخر در شماری از ولایت‌ها به نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان تلفات وارد کرده‌اند.

حکومت افغانستان و طالبان هیچ کدام عملیات‌های بهاری‌شان را اعلام نکردند، اما آتش جنگ همچنان شعله‌ور بود.

در باره تلفات نیروهای امنیتی در فصل بهار آمار دقیقی در دست نیست.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی گروه طالبان به رادیو آزادی گفت که این گروه در فصل بهار سالجاری خورشیدی حملات بهاری‌اش را اعلام نکرده و همچنان بخاطر حس بشردوستی حملاتش را تا ۴۰ درصد کاهش داده است.

مجاهد می‌افزاید که طالبان در حالت تدافعی قرار دارند و تنها در جریان جنگ حمله می‌کنند.

طالبان می‌گویند در مذاکرات صلح با امریکا، متعهد به کاهش جنگ نشده بود.

چندی قبل زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژۀ وزارت خارجۀ امریکا برای صلح افغانستان هم در نشستی در امریکا گفته بود که در توافق امریکا و طالبان بحثی در بارۀ کاهش جنگ صورت نگرفته است.

توافق صلح میان امریکا و طالبان در ماه فبروری سال‌جاری میلادی در دوحه امضا شد.

جان سوپکو
جان سوپکو

در همین حال بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان یا سیگار در گزارش ربع اول سال ۲۰۲۰ به کانگرس امریکا گفته که گروه طالبان برخلاف انتظار امریکا، میزان خشونت را پس از امضای توافق‌نامه صلح با امریکا افزایش داده است.

جان سوپکو در این گزارش آماری در باره تعداد حملات و تلفات درگیری بین نیروهای امنیتی و طالبان ارائه نکرده، اما گفته که مقام‌های امریکایی پس از امضای این توافق‌نامه در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ انتظار داشتند که میزان حملات طالبان و کل خشونت در افغانستان پایین نگهداشته شود.

پس از امضای این توافق‌نامه، طالبان و حکومت افغانستان یک هفتۀ کاهش جنگ را تجربه کردند و تنها در روزهای عید سعید فطر هم اعلام آتش‌بس صورت گرفت.

در همین حال شماری از اعضای مجلس نمایندگان افغانستان می‌گویند که تشدید جنگ روی آغاز روند گفت‌وگوهای میان افغانان تاثیر منفی گذاشته است.

ذبیح‌الله عتیق، عضو مجلس نمایندگان به رادیوی آزادی گفت: "بیش از ۳ هزار طالب از زندان‌های افغانستان رها شده‌اند. اگر حداقل بیش از ۶۰ درصد تعهدات می‌شود و حکومت افغانستان زندانی‌های آن‌ها را رها می‌کند، این‌ها هم باید حداقل ۲۰ درصد خشونت‌ها را کاهش می‌دادند."

آقای عتیق از گروه طالبان می‌خواهد که خشونت‌ها را کاهش دهند تا زمینۀ آغاز گفت‌وگوهای صلح میان افغانان فراهم شود.

مرتبط

XS
SM
MD
LG