سیما سمر وزیر دولت در امور حقوق بشر و ارتباط بینالمللی میگوید که اگر جنگ جاری در کشور شدت بگیرد، ممکن است عده ای از جنگجویان گروه طالبان که از زندانها رهای شده اند، دوباره بهمیدانهای جنگ برگردند.
خانم سمر گفت، تا هنوز هم میکانیزمی نیست که جلو برگشت زندانیان آزادشدهٔ طالبان از زندان حکومت را بگیرد.
او دیروز در مصاحبه ای با رادیو آزادی گفت که اگر طالبان واقعاً صلح میخواستند، باید آتشبس را میپذیرفتند.
خانم سمر گفت: "اگر واقعاً گروه طالبان به صلح عقیده داشته باشند، باید آتشبس را بپذیرند. واقعاً این یک مشکل است. زیرا ما نمیدانیم که زندانیان برمیگردند و یانه؟ این ارتباط میگیرد به وضعیت جنگی در افغانستان . اگر جنگ شدت پیدا کند، ممکن است که تعدادی از آنها به میدانهای جنگ بر گردند."
در این حال سهیل شاهین سخنگوی دفترسیاسی طالبان در دوحهٔ قطر به رادیو آزادی گفت که زندانیان رها شدهٔ آنها بهمیدان جنگ فرستاده نمیشوند.
همزمان، برخی از کشورهای غربی هم با گرفتن جانب حکومت افغانستان با رهایی زندانیان گروه طالبان مخالفت کردند که به حملات مرگبار متهم هستند.
اما طالبان بهتکرار تاکید کرده اند که برای آغاز گفتوگوهای بین افغانان باید ۵ هزار زندانی آنها از محابس افغانستان رها شوند.
بر اساسی توافق "۲۹ م ماه فبروری، میان امریکا و طالبان" در نظر بود که حکومت ۵ هزار زندانی طالبان و گروه طالبان ۱ هزار زندانی حکومترا رها کنند و گفتوگوهای بین افغانها در دهم ماه مارچ آغاز گردد.
اما بهخاطر اختلافها روی رهایی زندانیان این مذاکرات تاکنون آغاز نشده و روند رهایی زندانیان تاهنوز ادامه دارد.
در این میان، یک دیپلومات غربی در صورت افشأ نکردن نامش به خبرگزاری رویترز گفته که در فهرست زندانیان رها شدهٔ طالبان تعدادی از جنگویان آنها شامل اند که رهایی شان عبور از خط سرخ پنداشته میشود.
حکومت افغانستان تاکنون نزدیک به ۳۵۰۰ زندانی طالبان و آنها ۵۷۰ اسیر نیروهای امنیتی افغان را رها کرده اند.
اما با آن هم طالبان بر رهایی بقیه ۱۵۰۰ هزار زندانی شان تاکید میکنند.
یک سخنگوی وزارت امور خارجهٔ امریکا در یک ایمیل به خبرگزاری رویترز گفته که این وزارت هر دو طرف را بهخاطر پیشرفت بزرگ شان در مبادله زندانیان تشویق کرده و خواهان رهایی بقیه زندانیان شده است.