لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۶ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۲۱

ریاست اجرائیه: تلاش‌های صورت گرفته ما را به صلح نزدیک می‌سازد


ریاست اجرائیه حکومت وحدت ملی افغانستان، قصر سپیدار
ریاست اجرائیه حکومت وحدت ملی افغانستان، قصر سپیدار

ریاست اجرائیه افغانستان می‌گوید موضوع صلح یک پروسه زمانگیر و با خم و پیچ‌ها همراه می‌باشد، اما می‌افزاید که تلاش‌های جاری در پیوند به این پروسه خوشبینی‌ها را برای رسیدن به صلح بیشتر ساخته است.

فریدون خوزون معاون سخنگوی این ریاست روز سه‌شنبه "۱۸ جدی ۱۳۹۷" به رادیو آزادی گفت که صلاحیت تصمیم‌گیری پروسه صلح را تنها افغانستان دارد و هیچ کشوری در زمینه جاگزین شده نمی‌تواند.

آرشیف، فریدون خوزون معاون سخنگوی ریاست اجرائیه افغانستان

وی افزود:

"حکومت افغانستان خوشبین است که تلاش‌های که از سوی امریکا و کشور‌های منطقه جریان دارد به نتایجی برسد و تلاش‌های صورت گرفته ما را به صلح نزدیک می‌سازد. طبیعی است که این پروسه با بحث‌های طولانی زمانگیر می‌باشد، اما امیدواریم که به صلح برسیم."

این در حالیست که در این اواخر تلاش‌ها برای صلح حکومت افغانستان با طالبان به همکاری چندین کشور با سرعت جریان دارد.

برعلاوۀ امریکا، روسیه، پاکستان، ایران، عربستان سعودی و حتی ترکیه نیز از کشور‌های اند که برای صلح افغانستان تلاش‌های را به راه انداخته‌اند.

ولی این تلاش‌ها گاه امیدوار کننده و گاه هم ناامید کننده عنوان شده‌اند.

ملاقات نکردن طالبان با هیئت مذاکره کننده حکومت افغانستان در نشست ابوظبی، لغو نشست جده از سوی طالبان و بی‌باوری به همکاری‌های صادقانه پاکستان در زمینه از مواردی اند که نگرانی‌ها را در خصوص عدم موفقیت پروسه صلح به میان آورده‌اند.

اما به تازه‌گی علی شمخانی، مشاور امنیت ملی ایران با ابراز خوشبینی در باره نقش ایران در مذاکرات صلح افغانستان گفته‌است که گروه طالبان آماده‌است سلاح‌اش را کنار گذاشته و با حکومت افغانستان به صلح برسد.

موضوعی که همواره از سوی طالبان به شکل رسمی رد شده و گفته‌اند که با حکومت افغانستان نه، بلکه با امریکا مذاکره می‌کنند.

از سوی هم محمد عمر داوودزی، رئیس دارالانشای شورای عالی صلح افغانستان امروز سه‌شنبه در رأس یک هیئت برای یک دیدار ۴ روزه به هدف همآهنگ ساختن تلاش‌های کشور‌های منطقه در پیوند به پروسۀ صلح افغانستان عازم پاکستان شد.

با این همه طلوع نیوز شب گذشته سندی را از طرح توافق‎‌نامه احتمالی صلح حکومت، طالبان و امریکا نشر کرد.

به نقل از این رسانه در این سند ۵۰ صفحه‌ای آمده‌است که پس از برقراری یک آتش‌بس فراگیر در کشور، باید یک حکومت انتقالی ایجاد شود و روی مسایلی چون آوردن تغییرات در قانون اساسی و بازنگری در شیوه‌های حکومتداری، تمرکز گردد.

سید علی کاظمی یک عضو کمیسیون امور بین‌الملل ولسی جرگه افغانستان با اظهار خوشبینی از تمامی تلاش‌های صورت گرفته در رابطه به صلح ابراز امیدواری می‌کند که هیچ توافقی در زمینه نباید پنهان از دید ملت افغانستان صورت گیرد.

آرشیف، سید علی کاظمی یک عضو کمیسیون امور بین‌الملل ولسی جرگه افغانستان

وی می‌گوید:

"این را حکومت باید روشن سازد که این سند در کجا به امضا رسیده، آیا در آن توافق حکومت بوده یا نه؟ مردم باید در یک روشنایی قرار داده شوند امیدوارم که سند‌های پُشت پرده بدون در نظرداشت دیدگاه مردم افغانستان در زمینه به امضا نرسد."

اما فریدون خوزون معاون سخنگوی ریاست اجرائیه افغانستان طرح توافق‎‌نامه احتمالی صلح حکومت، طالبان و امریکا را شایعه خوانده می‌گوید که هیچ فرد، نهاد و کشوری نمی‌تواند جایگزین تصمیم‌گیری حکومت افغانستان در پروسه صلح با طالبان باشد.

گزارش: آرزو غیاثی

مرتبط

XS
SM
MD
LG