لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۶ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۳۶

امیدواری شورای عالی صلح به برقراری صلح در افغانستان در سال ۲۰۱۹


آرشیف، حبیبه سرابی معاون شورای عالی صلح افغانستان در جریان یک نشست در کابل
آرشیف، حبیبه سرابی معاون شورای عالی صلح افغانستان در جریان یک نشست در کابل

شورای عالی صلح می‌گوید به برقراری صلح در افغانستان در سال ۲۰۱۹ خیلی امیدواری دارد.

حبیبه سرابی معاون این شورا به رادیو آزادی گفت در سال ۲۰۱۸ تلاش‌های زیادی برای صلح صورت گرفت.

پیش از این اسکات میلر قوماندان عمومی نیروهای ناتو در افغانستان، در روز آغاز سال نو میلادی گفته بود که به برقراری صلح در سال ۲۰۱۹ خوشبینی دارد.

شورای عالی صلح افغانستان با مأموریت حمایت قاطع ناتو هم‌نظر است که سال ۲۰۱۹ میلادی، صلح را برای افغانستان به ارمغان بیاورد.

حبیبه سرابی معاون شورای عالی صلح سه شنبه شب "۱۱ جدی ۱۳۹۷" به رادیو آزادی گفت، تلاش این شورا در یک سال گذشته برای به میان آمدن یک اجماع در افغانستان متمرکز بود.

وی افزود:

"شورای عالی صلح در این مورد خوشبینی دارد. اصلاً نشانه‌ها ما را به این امیدوار می‌سازد که جامعه جهانی معتقد است، کشورهای منطقه تلاش می‌کنند و مردم افغانستان که سال‌ها رنج برده‌اند. ما یعنی شورای عالی صلح در یک سال گذشته تلاش‌های بسیار زیادی را انجام دادیم تا بتوانیم یک اجماع را به‌خاطر آوردن صلح در افغانستان به وجود بیاوریم. این تلاش‌ها نمایانگر اینست که ما در سال ۲۰۱۹ امیدوار برای صلح باشیم."

در عین روز اسکات میلر قوماندان مأموریت حمایت قاطع در افغانستان به پیشرفت‎های صلح ابراز خوشبینی کرد.

آقای میلر گفت که در حال حاضر هر جانب دخیل در مسئله افغانستان، سخن از صلح می‌زند.

آرشیف، اسکات میلر قوماندان مأموریت حمایت قاطع در افغانستان در جریان یک سخنرانی در کابل
آرشیف، اسکات میلر قوماندان مأموریت حمایت قاطع در افغانستان در جریان یک سخنرانی در کابل

وی گفت:

"ارزیابی پالیسی در چندین کشور با تلاش‌های صلح جریان دارد. بازیگران منطقه‌ای برای صلح فشار وارد می‌کنند، طالبان در باره صلح حرف می‌زنند، حکومت افغانستان در باره صلح صحبت می‌کند."

در یک سال گذشته، کشورهای چون امریکا، روسیه، عربستان سعودی، ایران و پاکستان از افزایش تلاش‌ها برای صلح افغانستان خبر دادند.

در ماه سپتمبر همین سال، ایالات متحدۀ امریکا زلمی خلیل‌زاد سفیر پیشین این کشور در کابل و بغداد را به‌عنوان نمایندۀ برای صلح افغانستان تعیین کرد.

آقای خلیل‌زاد سه مرتبه با نماینده‌های طالبان، رو در رو دید و به کشورهای مختلف منطقه رفت تا راهی را برای مذاکرات صلح افغانستان دریابد.

آن‌سو سه کشوری که رژیم طالبان را در افغانستان به رسمیت می‌شناختند، یعنی عربستان سعودی، امارات متحده عربی و پاکستان از افزایش تلاش‌های‌شان در پروسه صلح افغانستان سخن گفتند.

ایران هم که تلاش دارد در این پروسه نقش داشته باشد، تأیید کرده که نماینده‌های طالبان با عباس عراقچی معاون وزارت خارجه این‌کشور روز یکشنبه در تهران دیدار کردند.

انتظار می‌رود آقای عراقچی در آینده نزدیک به کابل برود و برای رهبران و مقام‌های ارشد افغان در مورد گفتگو‌هایش با طالبان جزئیات بدهد.

از سوی هم قرار است ریاض پایتخت عربستان سعودی تا چند روز دیگر میزبان مذاکرات صلح افغانستان باشد، اما طالبان گفتگوی نماینده‌های‌شان با مقام‌های افغان را در این نشست رد کرده‌اند.

با آن که شورای عالی صلح افغانستان برای برقراری صلح در سالی که تازه آغاز شده خوشبین است، اما برخی انتقادها مطرح می‌شود که این شورا تا هنوز هیچ دستآوردی برای صلح افغانستان نداشته است.

شورای عالی صلح در سال ۲۰۱۰ میلادی تأسیس شد و چند روز پیش در یک اقدام فوری، به‌خاطر آنچه اصلاحات عنوان می‌کند، کمیته‌هایش را در ۳۴ ولایت افغانستان بسته کرد.

گزارش: جاوید نعیمی

مرتبط

XS
SM
MD
LG