لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۰ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۵۰

ایران در باره دیدار با نماینده‌های طالبان به رئیس جمهور افغانستان معلومات داد


عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران
عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران

ارگ ریاست جمهوری افغانستان می‌گوید، معاون وزیر امور خارجه ایران در باره دیدار مقامات ایرانی با نماینده‌های طالبان به رئیس جمهور غنی معلومات ارائه کرده است.

یک هیئت بلند پایه وزارت خارجه ایران پس از دیدار با نماینده‌گان طالبان به کابل سفر کرد.

عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران امروز شنبه در رأس یک هیئت به کابل رسید و با برخی مقام‌های افغان در باره روابط کابل ـ تهران و تلاش‌های اخیر صلح در افغانستان ملاقات کرد.

در یک اعلامیه ارگ ریاست جمهوری افغانستان آمده‌است که معاون وزیر خارجه ایران در باره دیدار برخی مقامات ایرانی با نماینده‌گان طالبان به رئیس جمهور غنی معلومات داده است.

این ملاقات که امروز در کابل انجام شده دو طرف در کنار موضوع طالبان روی پروسه صلح به مالکیت افغان‌ها و استفاده بهتر از بندر چابهار صحبت کردند.

وزارت خارجه ایران هفته گذشته خبر داد که برخی مقامات این کشور با برخی نماینده‌گان طالبان در باره صلح افغانستان گفتگو کرده اند.

بهرام قاسمی سخنگوی وزرت خارجه ایران هفته گذشته گفته است، عباس عراقچی معاون وزیر خارجه این کشور با نماینده‌های ایران بحث مفصلی داشته و اما تا هنوز در باره نتیجه این بحث ها ایران و حکومت افغانستان چیزی نگفته اند.

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایران
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایران

گروه طالبان هم روز سه شنبه هفته گذشته با پخش یک خبرنامه سفر نماینده های خود به ایران را تائید کرد و گفته است هیئت این گروه به خاطر روابط با کشور های منطقه به ایران فرستاده شده است.

به دنبال این دیدارها حکومت افغانستان اعلام کرد که از هر تلاشی که منجر به گفتگوهای بین الافغانی صلح شود استقبال می کند.

در همین حال برخی اعضای شورای رهبری شورای عالی صلح می گویند، ایران به آنان تعهد کرده که در افغانستان نقش مثبت ایفا خواهد کرد.

عبدالحکیم مجاهد روز شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، ایران تلاش می کند تا از طریق گفتگو با طالبان در اجماع منطقوی پیش قدم باشد.

عبدالحکیم مجاهد یکی از اعضای شورای رهبری شورای عالی صلح
عبدالحکیم مجاهد یکی از اعضای شورای رهبری شورای عالی صلح

او افزود:

"کشور های منطقه تلاش می کنند تا در اجماع ملی خود را شریک کنند و به گونه مشترک برای افغانستان راه حل سیاسی پیدا کنند، آنان پیش از این برای ما وعده کرده بودند که از نفوذ محدودی که بالای طالبان داریم در بخش صلح در افغانستان استفاده خواهیم کرد."

از سوی هم انتظار خادم کارشناس روابط بین الملل می گوید، با سرعت یافتن بحث های صلح در افغانستان هر کشوری به شمول ایران تلاش می کند تا در این روند منفعت خود را جستجو کند.

گزارش: نصرت پارسا

XS
SM
MD
LG