لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۸ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۵۲

رئیس اجرائیه: تامین صلح در افغانستان بدون حضور زنان نا ممکن است


رئیس اجرائیه افغانستان می‎گوید که صلح در عقب درهای بسته و بدون حضور زنان تامین شده نمی‎تواند.

عبدالله عبدالله می‎گوید که تامین صلح بدون حضور زنان که نیم از پیکر جامعه را تشکیل می‎دهند نا ممکن است.

رئیس اجرائیه روز پنجشنبه «۱۷حوت۱۳۹۶» در مراسم تجلیل از هشتم مارچ روز همبستگی بین‎المللی زنان گفت که حکومت به سهم مهم زنان در پروسه‎های ملی توجه کرده و باید در مورد صلح هم اطمینان داشته باشند.

عبدالله عبدالله
عبدالله عبدالله

وی گفت که حکومت از پیشنهادات صلح اش به طالبان عقب نشینی نمی‎کند:

"مردم افغانستان آرزوی صلح را دارند، حکومت صدایش را بلند کرده و پیشنهاد هم کرده‎است که در مراحل بعدی مردم افغانستان در جریان خواهند بود صلح یک معامله عقب پرده در غیاب مردم و در غیاب حضور بیشتر از نصف نفوس مردم افغانستان تحقق پذیر نیست، ممکن هم نیست و مطلوب خو اصلا نیست."

به گفته آقای عبدالله زمانی‎که یک گروه جنگ را رها کرده و می‎خواهد از راه‎های سیاسی به اهداف خود برسد، اگر به حقوق زنان احترام نمی‎کند پس زنان افغان مطمین باشند که به این چنین یک گروه کسی رای نمی‎دهد.

حکومت افغانستان در نشست پروسه کابل پیشنهاد بدون قید و شرط صلح را به طالبان کرد، اما طالبان تا حال در مورد چیزی نگفته‎اند.

پس از این پیشنهاد حکومت افغانستان،شماری از نهادهای حمایت از زنان به شمول شبکه زنان افغان از حکومت افغانستان می‎خواهند که در پروسه صلح بالای حقوق حاصل شده زنان معامله نکند.

شماری از اعضای ولسی جرگه و فعالان حقوق زن که در مراسم تجلیل از روز جهانی زن در تالار قصر سپیدار شرکت کرده بودند، انتقادهای تندی را به خاطر عدم توجه به سهم زنان به آدرس حکومت مطرح کردند.

هیلی ارشاد یک عضو ولسی جرگه گفت که تا هنوز بسیاری از تعهدات حکومت در بخش زنان در حد یک شعار باقی مانده‎است و آنان در خصوص سهم شان در پروسه صلح نا امید استند.

با این همه شبکه زنان افغان می‎گوید حکومت افغانستان باید تعهداتی را که با زنان افغان کرده‎است آن را عملی سازد.

زنان افغان
زنان افغان

عادله امرخیل یک عضو این شبکه به رادیو آزادی گفت که تامین صلح در بهبود زنده‎گی زنان افغان نقش مهم داشته اما به گفته وی باید در پروسه صلحبا مخالفان مسلح مصئون شدن حقوق زنان یقینی گردد.

او افزود:

"صلح یگانه آرمان هر افغان که در هر جای زنده‎گی می‎کند، می‎باشد و دیگر همه از جنگ خسته شده‎اند، این اولین و خواست مهم ما است اما این‎که چه وقت صلح تامین می‎گردد ما می‎خواهیم که حقوق زنان نیز در آن مصئون باشد."

پیش از این حبیبه سرابی معاون شورای عالی صلح گفته‎است که زنان در شورای صلح نقش سمبولیک داشته و برایشان در تصامیم مهم سهم داده نمی‎شود، اما رئیس اجرائیه می‎گوید که حکومت وحدت ملی به بر آورده ساختن آرمان زنان و تامین حقوق آنان در بخش‎های مختلف متعهد می‎باشد.

گزارش: جاوید حسن زاده

XS
SM
MD
LG