در حالیکه امروز جهان روز بینالمللی زن را جشن میگیرد، سازمان ملل متحد میگوید، پاکستان و ایران در زمره کشورهای اند که کمترین زمینههای کار را برای زنان پیشکش میکنند.
- دلیل اساسی کمبود زمینههای کاری برای زنان چیست؟
- وضعیت و شرایط کار برای زنان در سطح جهان چگونهاست؟
در گزارش تازه اداره کار سازمان ملل متحد که هفتم مارچ در آستانه روز بینالمللی زن نشر شد، ایران و پاکستان در زمره کشورهای محسوب شدهاند که کمترین امکانات کار را برای زنان فراهم کردهاند.
دریافتهای سازمان ملل متحد نشان میدهد که سطح بیکاری زنان در این کشورها خیلی بلند است.
بر اساس این گزارش زنان در شرق میانه زنان دو برابر مردان بیکار بوده، سطح بیکاری در بین زنان ۱۶،۳ درصد و در بین مردان ۶،۸ درصد است.
امانویلا روزان (Emanuela Pozzan) یک کارشناس امور جنسیت (جندر) در سازمان ملل متحد میگوید:
"در شرق میانه مشوق یا انگیزههای کاری برای زنان وجود ندارد."
به گفته وی:
"در شرق میانه کارهای موجود برای زنان جذاب نبوده، معاشات آنها نیز جالب نیستند."
خدمات صحی خیلی ضعیف برای کودکان زنان کارگر و مرخصی هنگام ولادت دلایلی دیگر دشواری کاری زنان در این کشورها محسوب میشود.
دریافتهای گزارش سازمان ملل متحد در بین ۱۴۴ کشور جهان نشان میدهد که سوریه، پاکستان، عربستان سعودی، یمن و ایران کمترین زمینههای کار و امکانات اشتراک زنان را در نیروهای کاری فراهم کردهاند. تفاوت معاش در بین زنان و مردان در کارهای یکسان در این کشورها حداقل ۶۵ درصد است.
بر اساس گزارش اخیر اداره کار سازمان ملل متحد، حدود نصف زنان در سطح جهان کار میکنند، این در حالیست که صرف ۱۹ در صد زنان در شرق میانه و ۲۸ درصد آنها در کشورهای جنوب آسیا کار میکنند.
در سطح جهان نیز تفاوت بین معاش و زمینههای کاری در بین زنان و مردان وجود دارد، اما به گفته سازمان ملل متحد به بدی وضعیت در شرق میانه نیست.
در آمد زنان در سطح جهان بطور اوسط ۲۰ درصد کمتر از مردان بوده، سطح بیکاری نیز در بین آنها بیشتر است.
در حالیکه حدود نصف زنان در سطح جهان کار میکنند، سه چهارم مردان دارای کار بوده و این رقم در کشورهای شرق میانه و جنوب آسیا بیشتر است.
بر اساس این گزارش وضعیت زنان در کشورهای انکشاف یافته به مراتب بهتر نسبت به وضعیت زنان در کشورهای در حال انکشاف است.