لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۱۳

به هدف جلوگیری از کشت کوکنار یک برنامه انکشافی در ننگرهار آغاز می‌شود


وزیر مبارزه علیه مواد مخدر افغانستان تفاهمنامه را تحت نام مرحله تطبیق آزمایشی انکشاف زراعت روستایی با والی ننگرهار به امضأ رساند.

تشویق دهاقین به کشت محصولات پر ارزش زراعتی، معرفی محصولات زراعتی آنان در بازار‌ها و آگهی دادن از آسیب‌های ناشی از کشت کوکنار به دهاقین از جمله برنامه‌های است از سوی وزارت مبارزه علیه مواد مخدر در ولایت ننگرهار عملی می‌گردد.

وزیر مبارزه علیه مواد مخدر روز یکشنبه «۲۹ دلو ۱۳۹۶» به همین هدف تفاهمنامه را تحت نام مرحله تطبیق آزمایشی انکشاف زراعت روستایی با والی ننگرهار امضأ کرد.

به همین هدف تفاهمنامه را تحت نام مرحله تطبیق آزمایشی انکشاف زراعت روستایی با والی ننگرهار امضأ کرد.

سلامت عظیمی هنگام امضای این تفاهمنامه گفت، هدف از تطبیق این برنامه در ولایت ننگرهار تشویق دهاقین به کشت محصولات زراعتی پر ارزش و جلوگیری از کشت کوکنار در آن ولایت می‌باشد.

سلامت عظیمی
سلامت عظیمی

او افزود:

"در این برنامه ما متعهد هستیم تا حکومت افغانستان و سکتور خصوصی حمایت‌های لازم را از دهاقین متوسط به عمل آورد که در راستای طرح و تطبیق برنامه‌های معیشت بدیل مانند کشت ، پروسس و بازاریابی اقلام زراعتی پر ارزش تلاش نموده تا از اتکا به اقتصاد نامشروع زراعتی یعنی کشت کوکنار جلوگیری صورت گیرد."

سلامت عظیمی می‌گوید، در حال حاضر این برنامه در شش ولسوالی ننگرهار اچین، چپرهار، رودات، شیرزاد، کوت و خوگیانی عملی شده و بعداً در ولایات دیگر کشور نیز آغاز می‌گردد.

به گفته خانم عظیمی، تمرکز اصلی این برنامه روی کشت محصولات زراعتی پر ارزش مانند پسته، بادام، زردالو، انجیر، انار و غیره می‌باشد.

به اساس معلومات وزارت مبارزه علیه مواد مخدر، این برنامه به ارزش ۲۲.۵ میلیون دالر در نظر گرفته شده و تا سال ۲۰۲۰ میلادی ادامه می‌یابد.

مقامات وزارت مبارزه علیه مواد مخدر می‌گویند، هم اکنون در حدود ۲۱ ولایت کشور کوکنار کشت می‌شود.

این سخنان در حالی مطرح می‌گردد که در سال ۲۰۱۷ میلادی ۹۰۰۰ هزار تن مواد مخدر در افغانستان تولید شده‌است.

از سوی هم گلاب منگل والی ننگرهار می‌گوید، مردم عام، علمای دین، موسفیدان محل و دهاقین به‌خاطر عملی کردن این برنامه متعهد هستند تا ولایت ننگرهار عاری از کشت کوکنار شود.

محمد گلاب منگل
محمد گلاب منگل

او افزود:

"ما به اساس این تفاهمنامه که امضا می شود چند برنامه را به همکاری مردم محل ، علمای دین ، بزرگان قوم و نماینده‌های شورای ولایتی آنرا آغاز می کنیم ، و در بخش مبارزه با مواد مخدر ما جدی هستیم و تلاش براینست که ننگرهار به یک ولایت عاری از کشت کوکنار مبدل گردد."

آقای منگل می‌گوید، چون در ولایت ننگرهار همواره زراعت صورت می‌گیرد و مردم آن ولایت نیز در سال گذشته مشکلات زیادی را به‌خاطر ناامنی‌ها متحمل شده بودند به همین دلیل این برنامه ابتدأ در ولایت ننگرهار آغاز می‌شود.

این در حالیست که بر اساس گزارش سازمان ملل ‌متحد افغانستان هنوز هم به سطح جهان از جمله کشورهای است که تولید مواد مخدر در آن بیشتر است.

گزارش: فرشته ندا

XS
SM
MD
LG