لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۳۳

سروی: در سال ۲۰۱۷ میلادی ۹۰۰۰ تن مواد مخدر در افغانستان تولید شده‎است


وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان می‎گوید، سروی آنان نشان می‎دهد که در سال ۲۰۱۷ میلادی در این کشور ۹۰۰۰ تن مواد مخدر تولید شده‎است که این یک رقم بی‌سابقه و نگران کننده می‎باشد.

این وزارت می‎گوید، تولید مواد مخدر در سال ۲۰۱۷ میلادی در مقایسه با سال گذشته در این کشور دو برابر افزایش یافته‎است.

مسئولان وزارت مبارزه با مواد مخدر این سخنان را روز چهارشنبه «۱۱ دلو ۱۳۹۶» در نشست مشترک با علمای دینی در کابل بیان کردند.

در این نشست مشترک خبری علمای دینی ۱۴ ولسوالی کابل نیز گرد هم آمده بودند.

جاوید احمد قایم معین این وزارت گفت، تلاش‎ها بر اینست تا حکومت به همکاری ارگان‎های ذیربط به‌خصوص علمای دینی از کشت کوکنار، قاچاق و تولید مواد مخدر در کشور جلوگیری نماید.

جاوید احمد قایم
جاوید احمد قایم

او افزود:

"در سال ۲۰۱۷ میلادی در تمام افغانستان در ۳۲۴۰۰۰ هکتار زمین کوکنار کشت شده بود که اکثر کشت در حوزه جنوب و جنوب غرب کشور صورت گرفته‎است. ۹۰۰۰ تن مقدار تولید این مواد است که این مقدار در سال ۲۰۱۶ میلادی ۴۴۰۰ تن بود و یک سال قبل از آن این مقدار به ۳۳۰۰ تن می‎رسید."

آقای قایم می‎گوید، مسئله کشت کوکنار تولید و قاچاق مواد مخدر هم‌اکنون چالش‎های جهانی را ببار آورده‎است و بیشتر از آن مواد مخالفین مسلح و قاچاقبران جهان مفاد به‌دست می‎آورند.

مقامات وزارت مبارزه با مواد مخدر در این نشست از علمای دینی خواستند تا برای مردم از زیان‎های کشت، قاچاق و تولید مواد مخدر از دیگاه دین اسلام تبلیغ نمایند.

شماری از علمای دین کشت کوکنار، تولید و قاچاق مواد مخدر را حرام دانسته می‎گویند، این وظیفه انسانی و اسلامی آنان است تا برای مردم در مورد زیان‎های این مواد آگاهی دهند.

عطاالله فیضانی
عطاالله فیضانی

مولوی عطاالله فیضانی یک تن از اعضای شورای ولایتی کابل و عالم دین می‎گوید:

"این نشست با علما بسیار مفید و مؤثر است. علما در تمام مساجد و محافل رسالت خویش را ادا کرده‎اند و چیزی را که خدا و رسول فرموده‎است آنان برای مردم رسانیده‎اند. کوکنار، چرس و شراب حرام است بیایید در مقابل چیزی‎که عقل را به بی‌راهه می‎کشاند اقدام نماییم."

احمد یعقوب حیدری والی کابل که در این نشست اشتراک داشت، با براز نگرانی گفت در سال ۲۰۱۷ میلادی ۱۵۰۰ جریب زمین در برخی از والسوالی‎ها کابل کوکنار کشت شده بود.

وی تأکید کرد که حکوت باید به همکاری ارگان‎های مربوطه به‌خاطر جلوگیری از کشت کوکنار اقدام بیشتر نماید.

از سوی هم معین وزارت مبارزه با مواد مخدر می‎گوید، به‌خاطر سال آینده پلان دارد تا به همکاری ارگان‎های دیگر به‌خاطر کشت کوکنار و تولید مواد مخدر اقدامات جدی صورت گیرد.

این در حالیست که بر اساس گزارش سازمان ملل‌متحد افغانستان هنوز هم به سطح جهان از جمله کشورهای است که تولید مواد مخدر در آن بیشتر است.

گزارش: فرشته ندا

XS
SM
MD
LG