لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۱۷

رئیس جمهور افغانستان از حرکت‎های مدنی علیه تروریزم در پاکستان، حمایت کرد


رئیس جمهور افغانستان از حرکت‎های مدنی و صلح آمیز برضد تروریزم و افراطیت در پاکستان حمایت کرده‎است.

اشرف غنی از جامعه جهانی و نهادهای مدنی در پاکستان نیز می‎خواهد که از حرکت‎های گسترده مدنی در برابر تروریزم و افراطیت حمایت کنند.

شاه حسین مرتضوی سرپرست دفترسخنگوی ریاست جمهوری روز جمعه «۲۰دلو۱۳۹۶» با نقل قول از اظهارات رئیس جمهور در این خصوص گفت که این حرکت‎های مدنی و تاریخی که هدف اصلی آن صف بندی در برابر افراطیت می‎باشد به اساس ارزش پیش آهنگ، عدم تشدد و فسلفه فخر افغان خان عبدالغفارخان ارتباط دارد.

اشرف غنی
اشرف غنی

مرتضوی گفت:

"حرکت‎های مدنی گسترده و صلح آمیز در پاکستان که برضد افراطیت و تروریزم شکل گرفته‎است حمایت می‎نمایم، این حرکت تاریخی مدنی که هدف اصلی آن صف بندی در برابر افراطیت است به اساس ارزش پیش آهنگ عدم تشدد با فلسفه فخر افغان خان عبدالغفارخان ارتباط دارد."

رئیس جمهور محمد اشرف غنی در صفحه فیسبوکش نوشته که امیدوار است، این خیزش پشتون‎ها تا ریشه کن شدن افراطیت ادامه پیدا کند.

وی به ادامه نوشته‎است که ما بالای رسانه‎ها صدا می‎کنیم که بخاطر علمی ساختن رسالت مقدس شان و احترام به اصل بی‎طرفی تصویر واقعی این اعتراض‎ها را به جهانیان انعکاس داده و به صورت خاص صدای مظلومانی را که قربانیان تروریزم اند به جهانیان خصوصا مسلمانان برسانند.

پس از آنکه نقیب الله محسود به اتهام دست داشتن با تروریستان از سوی نیروهای امنیتی در کراچی پاکستان کشته شد از یک هفته به این طرف در اسلام آباد پایتخت پاکستان اعتراض‎های در خصوص آزادی، حق خواهی و پشتون کشی ادامه دارد.

در این حال شماری از فعالان نهادهای مدنی، جوانان افغان و شهروندان کابل به حمایت از اعتراض پشتون‎ها در اسلام آّباد مظاهره کرده و گفتند که افغان‎ها در دو طرف خط دیورند یکی بوده و پنجابی‎ها باید از کشتن و رنجاندن آنان دست بکشند.

مظاهره کننده‎ها که تعداد شان به ده‎ها تن می‎رسید روز جمعه در منطقه چمن حضوری شهر کابل گرد آمده بودند.

اعتراض ها در پاکستان
اعتراض ها در پاکستان

شرکت کننده‎گان مظاهر گفتند که این حرکت تاریخی بهار پشتون‎ها سبب شده‎است تا مردم کابل در کنار برادران و خواهران افغان خود در آنسوی خط آماده قیام شدند.

ایمل سروال یکی از شرکت کننده‎گان مظاهره قطعنامه پنج ماده یی را به خوانش گرفت که در بخشی از آن چنین آمده بود:

"ما از تمام خواست‎های بنیادی مردم پشتونخوا حمایت می‎کنیم، پاکستان باید به مثابه کشور حامی تروریزم شناخته شود، پشتون‎های قبایلی از سوی نظامیان پاکستانی به قتل می‎رسند، نیروهای حافظ صلح ملل متحد باید به مناطق قبایلی بروند محکمه بین المللی جرایم جنگی در مورد قتل عام در مناطق قبایلی از سوی حکومت تحقیق کند و رسانه‎های بین المللی نیز دفاتر شان را در مناطق قبایلی گشایش دهند."

شرکت کننده‎گان مظاهره گفتند که مظاهره کابل نماینده‎گی از کدام حزب، یا نهادی نمی‎کند بلکه به گفته آنان این داعیه مشترک تمام افغان‎ها می‎باشد که افغان‎های دو طرف خط به جهانیان ثابت می‎سازند که آنان تروریست پرورنیستند، بلکه ترویزم بالای شان تحمیل شده‎است.

گزارش: جاوید حسن زاده

XS
SM
MD
LG