واشنگتن پست
"در حالیکه شماری از رهبران قومی اقلیت در افغانستان قطع روابط خود را با رئیس جمهور اعلان کرده و خواستار اصلاحات و اعتراضات شدهاند، به نظر میرسد که توفان سیاسی در افغانستان روبه وزیدن است."
این مطلب عنوان مقاله روزنامه واشنگتن پست را تشکیل میدهد که در شماره اخیر خود به نشر رساندهاست. مقاله به قلم پامیلا کانستبل مسئول دفتر افغانستان و پاکستان این رونامه نوشته شدهاست.
پامیلا کانستبیل در این مقاله مینویسد:
سه رهبر احزاب سیاسی اقلیتهای قومی که در حکومت اشرف غنی مقامهای بلند رتبه دارند، روز جمعه ائتلاف شان را از ترکیه اعلان کردند، فهرست خواستهای خود را برای اصلاحات در حکومت ارائه و هشدار دادهاند که اگر خواستهای شان پذیرفته نشود، اعتراضاتی را به راه میاندازند.
درین مقاله آمدهاست، اعضای این ائتلاف، که رهبران شناخته شده گروههای ملیشه اند، زمانی بین خود میجنگیدند و رقبای سرسخت یکدیگر بودند، میتوانند حکومت رئیس جمهور اشرف غنی را به تهدید روبرو سازند.
واشنگتن پست در این مقاله مینویسد، این ائتلاف بنام شورای عالی ائتلاف برای نجات افغانستان یاد میشود که به خاطر جلوگیری از سقوط حکومت ایجاد گردیدهاست.
در قطعنامه این ائتلاف در جمع دیگر خواستها، یکی هم گفته شده که صلاحیتهای عبدالرشید دوستم معاون اول رئیس جمهور به طور کامل احیا شود و روی یک حمله بر وی تحقیق گردد.
واشنگتن پست می نویسد، حکومت رییس جمهور اشرف غنی به ایجاد این ایتلاف پاسخ آرام و نسبتاً سرد داده شد.
شاه حسین مرتضوی سخنگوی ریاست جمهوری در این مورد به خبرنگاران گفت، اعضای ایتلاف همه ماموران بلند رتبه دولتی اند و در کاستی های حکومت آنها نیز مقصر می باشند.
پامیلا کانستبیل نویسنده این مقاله روزنامه واشنگتن پست می گوید، عبدالله عبدالله رییس اجراییه حکومت وحدت ملی افغانستان که از چندین ماه به این سو، از اشرف غنی آزرده بوده، در این مورد تبصرهء نکرده است.
به نوشته واشنگتن پست، عبدالله عبدالله که عضو حزب جمعیت اسلامی افغانستان است، به خاطر اینکه برای ثبات حکومت اشرف غنی با او سازش کرده و در این رابطه از بسیاری خواستهای خود منصرف شده، شماری از رهبران حزب جمعیت به شمول عطا محمد نور والی بلخ را مایوس ساختهاست.
مقاله مینویسد، در ائتلاف جدیداً اعلان شده، نسبت به همه رهبران آن صدای عطا محمد نور والی بلخ بلند است که برای بدست آوردن نقش بیشتر قدرت با رئیس جمهور اشرف غنی گفتگو و مذاکرات زیادی داشت.
به نوشته روزنامه واشنگتن پست ائتلاف جدید روز دوشنبه خواستار تظاهراتی گسترده شدهاست.
اما با در نظرداشت حوادث خونین اخیر در مورد اشتراک وسیع مردم و حمایت از این تظاهرات شک و تردیدهای موجود اند.
بریتانیا مترو
نشریه بریتانیا مترو در یک مقاله مینویسد که شماری از عساکر بریتانیایی در جریان ماموریت شان در افغانستان، به خون سردی شماری از افغانان ملکی را کشته و در برابر چنین یک جنایت جنگی خاموش باقی ماندهاند.
به نوشته نشریه، معلومات در مورد این جنایت جنگی که توسط نیروهای اداره خاص خدمات هوایی بریتانیا ( ساس) انجام شده، پس از بررسی مشخص شد که از سوی پولیس شاهی بریتانیا صورت گرفته و میلیونها پوند انگلیس بالای آن به مصرف رسیدهاست.
بر اساس نشریه سندی تایمز، یک مقام بلند رتبه پولیس نظامی بریتانیا گفتهاست که معلومات جمع آوری شده در مورد این جنایت جنگی دقیق است.
سندی تایمز
سندی تایمز به طور مثال از یک حادثه که در سال ۲۰۱۱ میلادی رخ داده یاد کرده که یک دلگی نیروهای (ساس) بریتانیا در یک عملیات تعدادی از غیرنظامیان را دستگیر، دستان شان را بسته کرده و سپس آنها را با فیر گلوله کشتهاند.
فوربس
نشریه فوربس و برخی از نشریههای دیگر انترنتی مقالاتی را در مورد شش متعلم یک مکتب هرات به نشر رسانده که سفارت امریکا از اعطای ویزه به آنها خوداری کردهاست.
این شش دختر مکتب که روبوت یا ماشین تصفیه آب را ساختهاند، برای اشتراک در رقابت جهانی روبوت سازی راهی واشنگتن بودند. اما سفارت امریکا به آنها ویزه نداد.
شماری زیادی امریکاییها درین مورد ابراز تاسف کردند که این دختران فرصت رفتن به امریکا را نیافتند.