شماری از باشندهگان کابل، فعالان مدنی و عالمان دین با برپایی تظاهرات، پاکستان را عامل رویدادهای خونین در کابل خواندند.
آنان با نکوهش حملات خونین اخیر در پایتخت این حملات را اعمال ضد اسلامی، ضد انسانی و حقوق بشری خواندند.
مظاهره کنندهگان که شمار شان به دهها تن میرسید، روز پنج شنبه «۱۲دلو۱۳۹۶» تظاهرات شان را از ساحه کارته پروان شهر کابل آغاز و با توقف در برابر سفارت پاکستان، تصویرهای شماری از مقامهای نظامی آن کشور را آتش زدند.
آنان با سردادن شعارهای برضد اعمال پاکستان آن کشور را مسئول تمامی رویدادهای مرگبار در کابل خواندند.
مظاهره کنندهگان از سازمان ملل میخواهند تا پاکستان را شامل فهرست کشورهای حامی تروریزم بسازد و همچنان خواست شان از حکومت افغانستان نیز همین است که روابطش را با آن کشور قطع سازد.
صفی الله سلطان یکی از مظاهره کنندهگان با خوانش قطع نامه یی خواستار اعدام انس حقانی و شماری از اعضای طالبان که در بند حکومت استند، شد.
او افزود:
"به شمول انس حقانی، تمامی آن هراس افگنانی که به جرم حملات انتحاری و انفجاری در زندان پلچرخی زندانی استند، باید به دار آویخته شوند."
مظاهره کنندهگان تصویرهای شماری از مقامهای نظامی پاکستان را در برابر سفارت این کشور در کابل نیز آتش زدند.
اینکه آیا به این خواستهای مظاهره کنندهگان رسیدهگی خواهد شد و یا نه خواستیم نظر حکومت را داشته باشیم؛ اما با تلاشهای زیاد سخنگویان آن حاضر به گفتوگو در این باره نشدند.
با این همه، این تظاهرات پس از آن در کابل بر پا شدهاند که در هفته روان پایتخت گواه چندین حمله انتحاری و انفجاری مرگباری بود، حمله هایی که در آن دهها تن کشته و صدها تن دیگر زخم برداشتند.
از سوی دیگر، مظاهره کنندهگان از حکومت، شورای امنیت سازمان ملل و نهادهای دفاع از حقوق بشر میخواهند تا به خواستهای آنان توجه جدی کنند و به پاکستان دیگر اجازه ندهند تا جلو صلح و امنیت را در افغانستان بیگیرد.
یکی دیگر از این مظاهره کنندهگان در این باره به رادیو آزادی گفت:
"نام من جمعه خان است، پاکستان با ما سیاستهای دوگانه را پیش میبرد، پاکستان دوست ما نه بلکه دشمن ما است، این کشور از راههای گوناگون افغانها را میکشد و از بین میبرد."
مظاهره کنندهگان همچنان از افغانستان و جامعه جهانی میخواهند تا به تعهدات شان که در توافق نامه امنیتی و دفاعی بستهاند عمل کرده و نیز نیروهای امنیتی افغان را تجهیز کنند.
این مظاره کنندهگان همچنان تاکید میورزند که شورای امنیت سازمان ملل باید اجازه دهد تا پناهگاههای امن تروریستان در خاک پاکستان آماج حملات هوایی و زمینی قرار گیرند.
گزارش: نظیفه محبوبی