لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۲۳

مؤسسه السو: افغانستان در ۵ سال اخیر بیشترین قربانیان ماین در جهان را داشت


مؤسسه افغان‎های متأثر از ماین یا السو می‎گوید، افغانستان در ۵ سال اخیر بالاترین قربانیان ماین را به سطح جهان داشته‎است.

السو می‎گوید، با وجود فعالیت ده‎ها مؤسسه ماین روبی در کشور هنوز هم افغانستان بعد از یمن دومین کشوری است که بیشترین قربانیان ماین را به سطح جهان دارد.

اسلام محمدی رئیس این مؤسسه روز پنجشنبه هنگام نشر گزارش جهانی نظارت از ماین‎های زمینی در سال ۲۰۱۶ گفت افغانستان هنوز هم بلندترین قربانیان ماین را در مقایسه با سال گذشته داشته و به‌گفته وی این قربانیان با مشکلات زیادی مواجه هستند که باید به آن توجه صورت گیرد.

مسئولان این مؤسسه روز پنجشنبه «۲۳ قوس ۱۳۹۶» هنگام ارائه گزارش‌شان گفتند، ۱۳۱۰ تن در سال ۲۰۱۵ قربانی ماین در افغانستان شده بودند، اما در سال ۲۰۱۶ بر این رقم ۶۳۳ تن افزوده شده‎اند.

ماین های کشف شده در افغانستان
ماین های کشف شده در افغانستان

رئیس این مؤسسه گفت، این افراد در اثر انفجار ماین‎های چسپکی، مهمات خوشه‎ای، مهمات انفجار نا شده و ماین‎های کنار جاده قربانی شده‎اند.

او افزود:

"متأسفانه در طول پنج سال گذشته افغانستان بالاترین قربانیان ماین را در جهان داشته، نه این‎که قربانیان ماین در افغانستان کم نشده بلکه این قربانیان نسبت به سال گذشته که ۱۳۱۰ نفر بود، امسال به ۱۹۴۳ نفر رسیده که به تعداد ۶۳۳ نفر قربانیان بیشتر شده‎است."

آقای محمدی می‎گوید، افراد آسیب‌پذیر از ماین در افغانستان با مشکلات زیادی اجتماعی، فرهنگی، صحی و اقتصادی مواجه‎اند و به‌گفته وی حکومت به‌خاطر حل مشکلات‌شان هیچ کار چشمگیری انجام نداده‎است.

به‌گفته آقای محمدی، با وجود فعالیت مؤسسات ماین پاکی در افغانستان هنوز هم در ۶۰۰ کیلو متر مربع خاک این کشور ماین وجود دارد.

بر اساس گزارش مؤسسه افغان‎های متأثر از ماین، بیش از هشت هزار نفر در سال ۲۰۱۶ میلادی در جهان قربانی ماین و مهمات منفجر ناشده شده که ۷۸ درصد قربانیان آن را افراد ملکی تشکیل می‎دهند.

بر اساس این گزارش ۴۲ درصد قربانیان ملکی ماین‎ها و مواد منفر ناشده اطفال و زنان هستند.

کندهار
کندهار

در عین حال شماری افراد که در اثر انفجار ماین و مواد منفجر ناشده زخمی شده‎اند نیز از عدم توجه حکومت به مشکلات‌شان شکایت می‎کنند.

آمنه عظیمی یکی از این معلولان می‎گوید:

"خانم‎ها، دختران و اطفال دارای معلولیت از جمله آسیب‌پذیر ترین قشر جامعه هستند، آنان به مشکلات اقتصادی، روانی، اجتماعی، سیاسی، صحی و فرهنگی روبه‌رو اند. در این امر کارها به‌صورت فراگیر و همه شمول صورت نگرفته‎است."

با این همه سید عالم هاشمی رئیس به زیستی و بازتوانی وزارت کار و امور اجتماعی، شهدا و معلولین که در این نشست حضور داشت گفت، برخی کارها به‌خاطر حل مشکلات این افراد انجام شده، اما بسنده نیست و باید کارهای بیشتر در زمینه صورت گیرد.

وی افزود:

"ما برای یک بخش اشخاص دارای معلولیت زمین توزیع کرده‎ایم و همچنان طی چند سال گذشته بورسیه‎های تحصیلی برای واجدین شرایط، ورثه شهدا و اشخاص دارای معلولیت داشتیم که به کشورهای مختلف از جمله به هند اعزام شده‎اند. برخی آنان فارغ شده و شماری دیگر آنان مصروف تحصیل هستند."

از سوی هم عبدالوحید لیوال رئیس مؤسسه ماین پاکی «ام دی سی» می‎گوید که این مؤسسه از آغاز فعالیت‌اش الی ختم سال ۲۰۱۶ میلادی توانسته ۸۰ درصد مشکلات از ناحیه ماین را در افغانستان برطرف نماید.

آقای لیوال که در این نشست حضور داشت ابراز امیدواری کرد که بر اساس سعی و تلاش این مؤسسه تا سال ۲۰۲۳ میلادی تمام ساحات افغانستان از وجود ماین پاکستازی شوند.

گزارش: فرشته ندا

XS
SM
MD
LG